Πλημμύρισε κόσμο η Κυριώτισσα (φωτογραφίες & video)

Η Κίνηση πολιτών Κυριώτισσας διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου 2015 στην πλατεία του Αγίου Βλασίου, στην διατηρητέα περιοχή της Κυριώτισσας, εκδήλωση δημιουργικής έκφρασης, επικοινωνίας και κοινωνικής δράσης.

Η πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων ξεκίνησε με θέατρο. Το έργο ήταν ένα διήγημα της κας Χατζίκου, Λαογράφου, με τίτλο «Η κάνουνας» (η τιμωρία). Στην παράσταση χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακή Βεροιώτικη φορεσιά.

Στην συνέχεια τα συγκεντρωμένα παιδιά έπαιξαν το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν, τα παιδιά να επισκεφθούν τις  παλιές εκκλησίες της συνοικίας και να γνωρίσουν από κοντά τους “θησαυρούς” της περιοχής. Έπειτα κάτοικοι της συνοικίας τραγούδησαν παραδοσιακά  Βεροιώτικα τραγούδια και αφηγήθηκαν ξεκαρδιστικά περιστατικά από τη ζωή τους, καθώς μεγάλωναν με τους φίλους τους στην συγκεκριμένη γειτονιά.

Τα παιδιά, αφού τελείωσαν το παιχνίδι, συγκεντρώθηκαν κι έφαγαν καραμέλες, μέσα από ένα ταψί γεμάτο άχνη και καραμέλες, χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το πλήθος συγκεντρώθηκε γύρω από τη  φωτιά του Αγιαννιού. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν πηδώντας πάνω από τη φωτιά.

Όπως ανέφερε η κα Μαίρη Τσίγκα, οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται δεύτερη χρονιά φέτος, με πρωτοβουλία της ίδιας, του κου Κεσαρίδη Γιάννη και του Μπουρντένα Αργύρη (όλοι κάτοικοι της συνοικίας Κυριώτισσας). Συμπαραστάτες για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια ήταν οι κάτοικοι της περιοχής, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, που παραχώρησε μια φορεσιά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που άνοιξε τις γύρω εκκλησίες.

Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει ένα δρώμενο για τον Στέλιο Σβαρνόπουλο.

{globalflash.gallery 63}