Σε Αμφίπολη και Βεργίνα η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

vergina toumpa

Με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη η Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να επισκεφτεί από 17 έως 19 Ιουνίου την Αμφίπολη, την Βεργίνα και την Θεσσαλονίκη.

Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη όλων των πολιτικών ομάδων καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ επικεφαλής την αντιπροσωπείας θα είναι η κ. Silvia Costa, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος. Γραμματικάκης δήλωσε πως πρόκειται για επίσκεψη με ιδιαίτερη συμβολική σημασία, κάνοντας λόγο για «ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο και την σπουδαιότητά του για όλη την Ευρώπη, αλλά και να τονίσουμε ότι οι εκφράσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα έχουν επίσης πληγεί από την κρίση και τις σκληρές και άδικες περικοπές στον τομέα του πολιτισμού».

«Ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Είναι τομείς που μπορούν - και πρέπει - να οδηγήσουν δυναμικά την χώρα σε πορεία ανάπτυξης αν βέβαια λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη τόσο σε εθνικό και όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε ο κ. Γραμματικάκης.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εν λόγω επίσκεψης, εκτιμώντας ότι «θα δώσει την ευκαιρία να προβάλλουμε τον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας, την ιερή γη της Μακεδονίας και να αναδείξουμε τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη.

» Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και η ιστορία της, είναι ένα σημαντικό εργαλείο που με την σωστή στρατηγική και προγραμματισμό, μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. Είναι χρέος όλων μας να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε ο κ. Ζαγοράκης.

πηγή: www.tovima.gr