Εκδήλωση μνήμης στα Παλατίτσια για την Γενοκτονία των Ποντίων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στα Παλατίτσια Ημαθίας, εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο «Πόντος δικαίωμα στην Μνήμη». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Παλατιτσιωτών. Μετά τον σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου κ. Παρχαρίδου Μαρία ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη ομιλία, για την  Ποντιακή Γενοκτονία, από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Κορυφίδη Λευτέρη.

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά, η πολυμελής χορωδία του Συλλόγου Φίλων της παράδοσης Πόντου, Μ.Ασίας και Θράκης Ν. Ημαθίας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Φωτιάδη Βασίλη.

Ιδιαίτερη συγκίνηση, αποτέλεσαν οι ιστορικές μαρτυρίες που διαβάστηκαν από μικρούς μαθητές των Παλατιτσίων καθώς επίσης και τα τραγούδια «Γενοκτονία, πότε θα δικαιούμες;», «Την πατρίδα μου έχασα», «Παναΐα τη Λάλογλη» κά.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βογιαρτζίδης και εκπρόσωποι άλλων Ποντιακών και Πολιτιστικών Συλλόγων. Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά ποντιακών εδεσμάτων που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου.