Βιωματικό σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Θέλοντας να ανακαλύψουν την μαγεία της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης, ξεκινούν έναν νέο κύκλο σεμιναρίων, με τίτλο «Ανακαλύπτοντας έθιμα & δρώμενα της Ελλάδας». Στόχος είναι η γνωριμία με τον παραδοσιακό χορό και τραγούδι, στο φυσικό τους περιβάλλον, σε πραγματικό χρόνο και τόπο.

Πρώτος σταθμός θα είναι μια πόλη του νομού Κοζάνης με ιδιαίτερο ύφος, η Σιάτιστα. Το 1ο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «χορεύοντας στις Κλαδαριές της Σιάτιστας», θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2019, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας, με εισηγήτρια την κα Άννα Βερβερούδη, η οποία θα διδάξει «χορούς & δρώμενα του Δωδεκαημέρου στη Σιάτιστα».

Μετά τη λήξη του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο αρχοντικό «Πούλκως» και θα παρακολουθήσουν - συμμετάσχουν στο άναμμα των Κλαδαριών, όπου μαζί με τον κατοίκους της πόλης και υπό τους ήχους των τοπικών οργάνων θα χορεύουν από Κλαδαριά σε Κλαδαριά.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

1. Διδασκαλία χορών και τραγουδιών

2. Αναφορά σε έθιμα, δρώμενα, μουσική, τραγούδια και άλλα στοιχεία του τοπικού πολιτισμού καθώς και προβολές καταγραφών (βίντεο και φωτογραφιών).

3. Παρουσίαση αυθεντικών φορεσιών της διδασκόμενης περιοχής.

4. Φάκελος με το υλικό του σεμιναρίου.

5. Βεβαίωση συμμετοχής.

6. Γεύμα μετά την λήξη του μαθήματος στη ταβέρνα της πόλης «Γραβάδικα».

7. Είσοδος στο αρχοντικό «Πούλκως»

8. Κέρασμα τοπικών γλυκισμάτων και κρασιού.

9. Γλέντι με τοπικούς μουσικούς.

10. CD με τις μουσικές που θα διδαχθούν

10. Προαιρετική μεταφορά με λεωφορείο

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του σεμιναρίου δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να επισκέπτεστε την παρακάτω σελίδα στο facebook «Ανακαλύπτοντας έθιμα & δρώμενα της Ελλάδας» - 1ο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, ή να στέλνετε ηλεκτρονικά μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνος οργάνωσης: Ασβεστάς Βασίλης (6976969767)