Με χορούς Μακεδονίας και Μικράς Ασίας το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χαρίεσσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαρίεσσας "Άγιος Δημήτριος".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Προύντσης, ο οποίος είπε ότι φέτος ο σύλλογος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Σιδηρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας.

Το συγκρότημα Χάλκινα Ηχοχρώματα, με τις όμορφες μελωδίες του, άνοιξε μουσικά τη βραδιά και ακολούθησε η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων.

Πρώτο εμφανίστηκε το μικρό τμήμα, ενώ ακολούθησε το μεσαίο τμήμα του συλλόγου «Άγιος Δημήτριος» Χαρίεσσας χορεύοντας τοπικούς χορούς και Μακεδονίας. Χοροδιδάσκαλος του συλλόγου είναι ο Γιάννης Τσιρογιάννης.

Στη συνέχεια το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Σάκη Σταυρίδη,  χόρεψε χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Έπειτα ο Σύλλογος Παραδοσιακών Μακεδονικών Χορών Μεσοποταμίας Καστοριάς «Άγιος Δημήτριος», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Πέϊου, χόρεψε χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας, κλείνοντας το πρόγραμμα των παρουσιάσεων.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι για όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού & Εξωστρέφειας Δήμου Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Νάουσας Βασίλης Τζουβάρας, η πρόεδρος του Ν.Π. Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Φουντούλης, Ισραηλίτες επισκέπτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση: