Το μεγάλου μήκους μπαλέτο «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» στο Σταρ

aliki

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφάλισε τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, φέρνοντας το κοινό σε Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Royal Opera House live cinema" έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση «Μανόν» του Αβά Πρεβό, σειρά έχει το μεγάλου μήκους μπαλέτο «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» του Christopher Wheeldon που βασίστηκε στο έργο του Lewis Carroll. Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Άσπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα. Ο Wheeldon, μαζί με τον συνθέτη Joby Talbot και τον σκηνογράφο Bob Crowley, δημιούργησαν ένα γνήσιο μπαλέτο για όλη την οικογένεια, στο πνεύμα του αγαπημένου κλασικού παιδικού βιβλίου του Carroll.

Το συγκεκριμένο μπαλέτο είναι, πάνω απ' όλα, μια ιδιοφυής απεικόνιση του παράλογου ονειρικού κόσμου του Carroll, με εκπληκτική χορογραφία, συναρπαστική μουσική και μαγευτική σκηνοθεσία, ενώ οι λάτρεις του είδους θα εκτιμήσουν τις αναφορές σε άλλα γνωστά έργα –υπάρχει μια παρωδία του Rose Adagio από την Ωραία Κοιμωμένη με τάρτες μαρμελάδας αντί για λουλούδια!

ΤΡΙΤΗ 16/12/2014 ΣΤΙΣ 21:15 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΑΡ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι χώροι που θα μεταδοθεί η παράσταση είναι οι παρακάτω:

Μέγαρο Μουσικής Αθήνας
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Βέροια: Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ»
Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών
Καβάλα: IMARET
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20/12 στις 18:00
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία / Φ.Ε. «ΜΑΝΤΑΡΟΣ»
Ιθάκη: Δημοτικός Κινηματογράφος
Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 20/12 & 21/12

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη προσφορά:
Τα πρώτα 20 εισιτήρια μόνο 10€ από 15€

Ειδικές τιμές για ανέργους, πολύτεκνους, παιδιά και σχολές χορού – μπαλέτου

Ακολουθεί η παράσταση «Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» του Tchaikovsky, αναμφίβολα το πιο σημαντικό από τα ρομαντικά μπαλέτα, σε χορογραφία MARIUS PETIPA στις 17 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.rohballet.gr ή την σελίδα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στο facebook: http://www.facebook.com/cinestarveria
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεων: 2331022373