Οι βλάχες τίμησαν την ημέρα την ημέρα της γυναίκας

Στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας,την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 το τμήμα γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, τιμώντας έτσι την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πίσκος Δημήτριος, ο οποίος τόνισε την σημαντική προσφορά του τμήματος γυναικών προς τον Σύλλογο τόσο οικονομικά αλλά και δημιουργικά με το πλούσιο έργο τους και τις ευχαρίστησε για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλουν αλλά και για τον εθελοντισμό τους. Τέλος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και τις κάλεσε να έρθουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου στον Σύλλογο για το έθιμο των καπεταναίων επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις υποψήφιες για τις επερχόμενες εκλογές.

Στην συνέχεια μίλησε το μέλος του Δ.Σ. Αθηνά Σιαμίκου, η οποία συνεχάρη και ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος γυναικών για να γιορτάσουν όλες μαζί την ημέρα της γυναίκας. Στην σημαντική προσφορά της γυναίκας στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικά αναφέρθηκε η συντ/χος δασκάλα Ιωάννα Τσαρτσιάνη- Μπάμνιατζη, και το χορό άνοιξε η Κα Κατίνα Μπέλλα σαν το πιο παλιό μέλος του Συλλόγου.

Το κέφι ήταν αστείρευτο και οι γυναίκες χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της ορχήστρας του Δημήτρη Παράσχου και το τραγούδι του Γιώργου Μανέκα, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

vlaxes xoro2

Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νίκη Καρατζούλα και ο κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, η σύμβουλος της Δημ. Κοινότητας Βέροιας κ. Τζήμα Συρμίκα και η πρώην βουλευτής και υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Γεωργία Μπατσαρά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το τμήμα Γυναικών ευχαριστεί όλες τις γυναίκες μέλη και φίλες του Συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Το τμήμα γυναικών ευχαριστεί επίσης θερμά το 9ο επιτελικό γραφείο Στρατού για την παραχώρηση της αίθουσας όπως επίσης και το προσωπικό της Λέσχης για την πολύ ευγενική τους συμμετοχή για την επιτυχία της εκδήλωσης.