Με διεθνή χαρακτήρα ο φετινός διαγωνισμός χορού "Veria Dance"

Για 4η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια ο διαγωνισμός χορού Veria Dance, που διοργανώνει το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας.

Από 14 έως 17 Μαρτίου η πόλη μας θα συγκεντρώσει περίπου 500 χορευτές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και θα διαγωνιστούν σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει το Διαγωνισμό Χορού «Veria Dance Competition 2019» στον κλασσικό, σύγχρονο, νεοκλασσικό και καρακτέρ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί Χώρο Τεχνών Βέροιας σε δύο φάσεις (ημιτελικός –τελικός) στις 15,16 & 17 Μαρτίου 2019.

Θα συμμετάσχουν μαθητές ερασιτεχνικών σχολών χορού από 7 ετών και άνω, καθώς επίσης και μαθητές επαγγελματικών σχολών χορού και επαγγελματίες.

Σε συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης μίλησαν γι αυτήν την διεθνή πλέον γιορτή χορού, αφού φέτος θα φιλοξενηθούν χορευτές από τα Τίρανα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος είπε ότι «φέτος διοργανώνουμε για 4η χρονιά το Veria Dance 2019. Έναν θεσμό με ανοδική πορεία και πολλές συμμετοχές που ξεπερνούν τα όρια της Ελληνικής επικράτειας. Φέτος θα γίνει μία διαφοροποίηση στις προαιρετικές εισφορές το διήμερο των τελικών 16 & 17 Μαρτίου, που ωφελεί την κοινωνία της Βέροιας, καθώς θα πάνε για τους ευαγείς σκοπούς του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας. Το κοινό είναι δεδομένο ότι θα αγκαλιάσει την διοργάνωση… Με τις πλέον 500 συμμετοχές που θα έχει ο διαγωνισμός, η πόλη θα γεμίσει με επισκέπτες. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα αυτές τις ημέρες και αυτό είναι σημαντικό για την κοινωνία της πόλης».

Ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης είπε «η αποδοχή που τυγχάνει αυτή η διοργάνωση από της σχολές χορού ανά την Ελλάδα δείχνει ότι πάμε στον σωστό δρόμο. Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια, δεν φανταζόμασταν ότι θα έχει τέτοια απήχηση, αυτήν την εξέλιξη κι επιτυχία. Αυτά όλα μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους, για αυτόν τον θεσμό που μετεξελίσσεται από Πανελλαδικό σε Διεθνή. Αν και είχε έναν διεθνή χαρακτήρα, καθώς οι επιτροπές ήταν από το εξωτερικό και πολλά βραβεία είχαν σχέση με το εξωτερικό, αλλά φέτος θα υπάρχει μία συμμετοχή από τα Τύρανα. Αυτό σηματοδοτεί την εξέλιξη της όλης συνάντησης σε μία διεθνή συνάντηση. Στο χέρι μας είναι αυτά τα πράγματα να τα διασφαλίσουμε και να τα μετεξελίξουμε ώστε σύντομα να μιλάμε όχι για μία Πανελλήνια συνάντηση αλλά για μία Διεθνή συνάντηση χορού με επίκεντρο την Βέροια. Με το Δίκτυο θα έχουμε μία συνεργασία στο διηνεκές».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικτύου Αχιλλέας Λέρας ξεκίνησε με ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν την διοργάνωση κι ενημέρωσε ότι μία σχολή χορού δεν μπορεί να συμμετάσχει γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο ξενοδοχείο. «Φέτος παρουσιάζεται μία αυξημένη συμμετοχή απ’ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας. Συμμετέχουν σχολές χορού από Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Άρτα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Αθήνα, Κρήτη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και μία συμμετοχή από τα Τίρανα της Αλβανίας. Έχουν δηλώσει περίπου 480 συμμετοχές, τα οποία θα περάσουν από την σκηνή του Χώρου Τεχνών. Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί ενώ οι τελικοί θα γίνουν Σάββατο πρωί και Κυριακή πρωί. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους χορευτές και καθηγητές χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Gaia Lemmi από το Λιβόρνο της Ιταλίας, τον Alexander Neskov από την Ελλάδα (Λυρική Σκηνή) και τον Keith Morino από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Εκτός από βραβεία, θα απονεμηθούν και υποτροφίες σε διακριθέντες του διαγωνισμού. Ειδικότερα δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Livorno in Danza 2020» στην Ιταλία, δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Concurso Ciudad de Valencia 2020» στη Βαλένθια, δωρεάν συμμετοχή στον διαγωνισμό χορού «Veria Dance Competition 2020», δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Piccolo Talent 2019» στην Ιταλία, δωρεάν μαθήματα στο «Ballet Summer Course 2019 Budapest» για 1 εβδομάδα, δωρεάν μαθήματα για το «Summer Intensive Areadanza» τον Ιούλιο 2019 στην Ιταλία, δωρεάν συμμετοχή στο «Summer Camp Χορού, Μουσικής και Θέατρου» τον Αύγουστο 2019, δωρεάν μαθήματα 1 εβδομάδα στο Κονσερβατόριο της Βαρκελώνης το καλοκαίρι 2019 και υποτροφίες σπουδών στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης». Επίσης θα δοθούν δώρα στους διαγωνιζόμενους και στους διακριθέντες του διαγωνισμού από τους υποστηρικτές της διοργάνωσης: είδη χορού All Dance, είδη χορού Baila, είδη χορού Pointe.gr και Siberian Swan, είδη χορού Kapola, είδη χορού Vicky Zorba Dancedreams και Goody’s Burger House Κατάστημα Βέροιας.

Την 14η Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν τα «Veria Dance Seminars 2019» - σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονου χορού από τους κριτές του διαγωνισμού στην αίθουσα του Αιγές Μέλαθρον Hotel.

Φιλοδοξούμε να κάνουν την Βέροια, την πόλη που χορεύει», είπε.

Η καθηγήτρια χορού Μαυρέτα Λενικάκη είπε ότι φέτος η Σχολή Χορού της ΚΕΠΑ θα συμμετάσχει με ακόμα περισσότερα παιδιά, με 54 ηλικιών από 8 ετών και άνω». Στη συνέχεια ο κος Λέρας αναφέρθηκε στην διαδικασία του διαγωνισμού στα μέλη της κριτικής επιτροπής, στις φόρμες των κριτών κ.α.

Τέλος οι διοργανωτές απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια) εάν θέλουν να παρέχουν εκπτωτικά κουπόνια στους συμμετέχοντες της διοργάνωσης.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα https://veriadancecompetition.weebly.com/ , στο FB : Veria Dance Competition και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα +306977649170 (Αχιλλέας Λέρας), +306988757910 (Κατερίνα Τσιάρα).