Με πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα το Πανελλήνιο Πολιτιστικός Αντάμωμα στα Λευκάδια (φωτογραφίες, βίντεο)

Άνοιξε το Σάββατο το βράδυ η αυλαία του Πανελληνίου Πολιτιστικού Ανταμώματος Λευκαδίων. Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, συμμετείχαν ο Σύλλογος Κυψέλης Αίγινας, ο οποίος παρουσίασε χορούς της Ρόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάμου Αττικής, ο οποίος παρουσίασε Αρβανίτικους χορούς, ο Ευστάθιος Χωραφάς Πατρίδας και η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, οι οποίοι παρουσίασαν χορούς του Πόντου, ο Σύλλογος Καρυωτών Γιαννιτσών, ο οποίος παρουσίασε χορούς της Θράκης και ο Σύλλογος Λιπαρού Σκύδρας, ο οποίος παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας (δείτε αποσπάσματα στο βίντεο).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγκας, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Παρθενόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντσιος, η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Αραμπατζή κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου "Αγία Παρασκευή" Λευκαδίων Γρηγόρης Γκότσης τόνισε ότι στόχος του συλλόγου είναι η διατήρηση της παράδοσης και η ανάδειξη των ομορφιών της περιοχής. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι ο σύλλογος των Λευκαδίων αναδεικνύει τον πολιτισμό και κρατάει ψηλά τις αρχές και τις αξίες του τόπου. Σημείωσε ακόμη ότι η περιοχή έχει ευαισθησίες που κάποιοι δείχνουν να μην σέβονται και αναφέρθηκε στο Μακεδονικό λέγοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να περάσει διότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ουνέσκο και η Διευθύντρια της Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων βράβευσε τους Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Νάουσας.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Κουτσογιάννης εξήραν το έργο του συλλόγου, ενώ ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε γνωστό ότι θα είναι και στις επόμενες εκλογές υποψήφιος με τον κ. Τζιτζικώστα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Ώρα έναρξης 9.30μμ.

 
 

Powered by flickr embed.