Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας μονοήμερη εκδρομή στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

xov petritsi

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 9-11-2014 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Ήταν μια από τις ετήσιες φθινοπωρινές εκδρομές, που ο ΧΟΒ έχει καθιερώσει στα πλαίσια της γνωριμίας των μελών του με την μουσικοχορευτική ελληνική παράδοση (ιδιαίτερα της Μακεδονίας), σε συνδυα-σμό με επισκέψεις σε μέρη της Ελλάδας με αρχαιολογικό, ιστορικό, πολιτιστικό κλπ ενδιαφέρον.

Η εκδρομή στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μέλη και οι φίλοι του Ομί-λου είχαν πρώτα την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οχυρά του Ρούπελ, όπου έγινε μια σπουδαία και εμπεριστατωμένη ξενάγηση από αξιωματικό του εκεί στρατοπέδου. Ήταν, πράγματι, μια θαυμάσια εμπειρία που εντυπωσίασε τους εκδρομείς. Αξίζει να τονιστεί ότι το οχυρό (οχυρή στενωπός) Ρούπελ αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα 'Γραμμή Μεταξά', με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα!!

Κατόπιν το μεσημέρι οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν στο χωριό Νέο Πετρίτσι και απόλαυσαν την εξαιρετικά εκεί οργανωμένη 'Γιορτή Τσίπουρου'. Γιαυτό είχε φρο-ντίσει ο 'Σύλλογος Σταρτσοβιτών και φίλων ο Άγιος Μηνάς', με επικεφαλής τον πρό-εδρο τους Γιώργο Τάτσιο.

Ήταν μια εκδήλωση που οργάνωσε ο προαναφερθείς σύλλογος, όπου ο Άγιος Μη-νάς (υπάρχει εκκλησία του εκεί) τιμήθηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια. Ταυτόχρο-να επισκέπτες, πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικές ομάδες από όλη την Μακεδονία, αλλά και από το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν το ντόπιο τσί-πουρο (200 λίτρα τσίπουρου καταναλώθηκε μέχρι τελευταίας σταγόνας !!).

Ο προσκαλεσθείς 'Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος Σερρών' χόρεψε και τραγούδησε, με την συνοδεία γκάιντας, σκοπούς του χωριού τους, δείχνοντας την απαράμιλλη αρχοντιά των ντόπιων Σερρών. Ακολούθησε ένα ξέφρενο ελληνικό γλέντι, καθώς οι ζουρνάδες και τα χάλκινα όργανα έπαιζαν ακατάπαυστα μέχρι αργά το απόγευμα

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας, με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο και πρόεδρο του, Γιάννη Τσιαμήτρο, εντυπωσίασε με την παρουσία, την χορευτική δεινότητα του και το μεγάλο κέφι καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης, κάνοντας ταυτόχρονα γνωριμίες με τα μέλη των παρευρισκομένων συλλόγων και αφήνοντας υποσχέσεις για περαιτέρω τέτοιες συναντήσεις.