Συγκίνησε η ιστορία του Καρυοθραύστη στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας, από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, η πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου, ο Καρυοθραύστης, σε διοργάνωση Πολιτιστικής Θεσσαλονίκης & ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Πριν την έναρξη της παράστασης ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Γιάννης Καμπούρης, τίμησε για την στήριξή του τον συντοπίτη μας από τα Παλατίτσια, Γιάννη Περκουλίδη, με ένα φωτογραφικό λεύκωμα.

Ένα ταξίδι στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής μας ηλικίας ξεκίνησε. Το διασκευασμένο παραμύθι, από τον Αλέξανδρο Δουμά, “Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών” του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν, σε χορογραφία Μαριούς Πετιπά και μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, συνάρπασε τους θεατές και χειροκροτήθηκε θερμά.

"Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη. Η μικρή Κλάρα παίρνει ως δώρο από τον νονό της ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τα μεσάνυχτα το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Αλλά ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. Μαζί με την Κλάρα κάνουν ένα μαγικό ταξίδι, πρώτα στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και ύστερα στη χώρα των Ζαχαρωτών και της νεράιδας Ζαχαρένιας. Το όνειρο όμως, δεν κρατάει πολύ. Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της μεταμορφώθηκε ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονός της..."