Με μεγάλη επιτυχία και φέτος ο Κλήδονας από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Η Ε.Λ.Β. έχοντας πάντα ως βασικό της μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2016», στο Κομνήνιο Βέροιας, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

elv klidonas2

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με παρουσιαστές τον κ. Ασβεστά Βασίλη και την κ. Φωστηροπούλου Ηρώ οι οποίοι κάλεσαν στο βήμα τον πρόεδρο της Ε.Λ.Β. κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλο, για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθησε η βράβευση τεσσάρων σπουδαίων οργανοπαιχτών. Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους στην διάσωση και διάδοση της Ποντιακής παράδοσης ο κ. Ανανιάδης Δημήτριος, ο κ. Καλαϊτζίδης Βασίλης, ο κ. Νικολαΐδης Κώστας, και ο κ. Σιραλίδης Στέλιος. Όλοι τους κατάγονται από τη περιοχή του Ακ Νταγ Μαντέν και της Σεβάστειας στο Δυτικό Πόντο ενώ έχουνε μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους μουσικούς της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση των τμημάτων της Ε.Λ.Β. Την έναρξη έκανε το τμήμα λύρας με παιδιά κάθε ηλικίας που με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Κατσαβού Κυριάκου και κ. Τσανασίδη Γιάννη μάγεψαν το κοινό, ακολούθησε το παιδικό τμήμα χορού αρχαρίων, το παιδικό και εφηβικό τμήμα και τέλος το πρωτοεμφανιζόμενο τμήμα ενηλίκων αρχαρίων κλέβοντας τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το τμήμα νταουλιού που κατέκλυσε την πίστα με πάνω από 20 οργανοπαίκτες, κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας.

elv klidonas1

Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση του εθίμου του «ΚΛΗΔΟΝΑ» από τον πρώην πρόεδρο της Ε.Λ.Β. κ. Ζευγαρόπουλο Λάζαρο.

Μετά το παραδοσιακό «άναμμα της φωτιάς», ο κ. Ζευγαρόπουλος, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλο, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη συνεχή στήριξή του στις δραστηριότητες της Λέσχης ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργαζίδη Κωνσταντίνο για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα βραβεύθηκαν για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφεραν στο Σύλλογο ο κ. Τσιπουρίδης Σίμος και ο κ. Μελετίδης Χρήστος. Αναμνηστικό απένειμε το Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και στον κ. Τσιφλίδη Χαράλαμπο και την εταιρεία TSIFLIDIS SECURITY για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή του στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε το χορευτικό τμήμα εκπροσώπησης της Λέσχης που με αποκορύφωμα τον χορό Σέρρα, συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Ασλάνογλου και κ. Λυκοστράτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας κ. Τραπεζανλής, κ. Σιακαβάρας και κ. Γαϊτάνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νάουσας κ. Γαϊτανίδης και κ. Μπαλτατζίδου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Κουβακάς, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου κ. Τσανασίδης, ο πρόεδρος του Δ. Διαμερίσματος Αγίας Βαρβάρας κ. Διαμάντης, ο πρόεδρος του ΑΝ-ΔΥ Βέροιας κ. Κουμπουλίδης, ο πρόεδρος της ομάδας «Νέοι με όραμα» κ. Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του Νομού από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», το Σύλλογο Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Η Πρόοδος», το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης», το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, το Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα», την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας, το Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Βεργίνας «Οι Αιγές», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας.

Το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχίζοντας από τα μέλη και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, όπως, την Τ.Κ. Τριποτάμου και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσανασίδη, την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Γεωργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλους τους κατοίκους του Κομνηνίου, το γραφείο γενικού τουρισμού «Αχιλλέα Αλατσίδη», την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα.», το κρεοπωλείο «Ανθιμίδης Χαράλαμπος & Υιός», την εταιρεία «Ritsi home collection– Παπαδόπουλος Βασίλης», τον κ. Φανιάδη Φώτη, τους Αφοί Ελευθεριάδη, τον κ. Τσανασίδη Φαίδωνα, τον κ. Λαζαρίδη Ανδρέα, τον κ. Λυμούση Αντώνη, τον κ. Χαλκίδη Ιορδάνη, τον κ. Κοτίδη Ιωάννη, τον κ. Ζευγαρόπουλο Λάζαρο, τον κ. Καρολίδη Διονύσιο, τον κ. Τζέτζιο Κων/νο, την κ.Φωτιάδου Μαρία, την εταιρεία Τσιφλίδης Security.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2016» που πραγματοποιήθηκε στις 25/6/2016, οι αριθμοί που κληρώθηκαν από τη λαχειοφόρο αγορά είναι οι εξής:
1. 1739 Μάσκα ψεκασμού προσφορά της ΦΑΡΜΑ Ε.Π.Ε (Φανιάδης Φώτης).
2. 1021 Σετ Μπάνιου και κουζίνας προσφορά του Λυμούση Αντώνη.
3. 1943 Ένα 4ήμερο ταξίδι στην Κων/πολη για 1 άτομο από το Γ. Γ. Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
4. 1971 Ένα χαλί από KAVI GROUP Tσανασίδη. Παπαδόπουλος Βασίλης.
5. 2460 Έπιπλο Μπάνιου προσφορά των Αφοί Ελευθεριάδη.
6. 1697 Μία νταμιτζάνα τσίπουρο προσφορά του Τσανασίδη Φαίδωνα.
7. 2358 Μια διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο LOZΙTSI προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.