Ο Μ.Α.Σ. «Η Καλλιθέα» συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

 

Το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Μ.Α.Σ ''Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ'' συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ρόδου, καλεσμένο απ' το τοπικό χορευτικό εργαστήρι ''ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ''.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα στις 28 Αυγούστου 2015 στον Αη Γιάννη, στις Καλυθιές της Ρόδου. Οι δύο σύλλογοι προσέφεραν σπουδαίο θέαμα, ευχαριστώντας και παράλληλα ανταμείβοντας τον κόσμο που παραβρέθηκε στον Αη Γιάννη. Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό “Σάλακος” της Ρόδου στις 29 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μ.Α.Σ. “Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ” κλήθηκε να παρουσιάσει στη γιορτή του παραδοσιακού φαγητού “Σαλακενό γιαπράκι” ένα χορευτικό πρόγραμμα, που θα θυμούνται για αρκετό καιρό οι 3.000 και πλέον επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί.

Το πρόγραμμα ήταν μοναδικό, καθώς συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων, μουσική, χορό και τραγούδι από διάφορες περιοχές του Πόντου. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο και οι κριτικές θετικότατες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία του τοπικού εργαστηρίου “ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ”, καθώς και όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ήταν παροιμιώδης.