Οχτακόσιοι χορευτές από όλη την Ελλάδα στο φεστιβάλ ποντιακών παιδικών χορευτικών στη Νάουσα

pontiaki xori-festival

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας καθώς σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ανέλαβε να πραγματοποιήσει το
8ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών παιδικών χορευτικών του Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Στο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Σάββατο 27 Ιουνίου και Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00΄μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας , θα συμμετάσχουν 50 αποστολές με 800 χορευτές από την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην αείμνηστη κα Κρυστάλλη Κωνσταντινίδου , στο πρόσωπο της οποίας τιμάται όλη η πρώτη γενιά των Ελλήνων του Πόντου που εγκαταστάθηκαν στην Νάουσα μεταφέροντας στην νέα τους Πατρίδα ένα σημαντικό θησαυρό, την ιστορική Βιβλιοθήκη του Φροντιστηρίου Αργυρούπολης του Πόντου.

Η κα Κρυστάλλη Κωνσταντινίδου ήταν η γυναίκα που πρωτοστάτησε το 1974 στην ίδρυση του πρώτου χορευτικού τμήματος , έραψε ποντιακές φορεσιές και ταύτισε το όνομά της με την ίδρυση και ιστορία της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

17.00΄μ.μ. Άφιξη των χορευτικών τμημάτων στο κτίριο ΤΟΥΡΠΑΛΗ (πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη) ξενάγηση στην ιστορική συλλογή και στην έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα» της κας Λένας Σαββίδου.

18.30΄μ.μ. Παρέλαση μέσα στον κέντρο της πόλης , με τα λάβαρα και τις σημαίες των Συλλόγων όλων των χορευτικών τμημάτων, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Νάουσας. Φόρο τιμής και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην κεντρική πύλη του πάρκου.

19.00΄μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ. Με την συμμετοχή 50 αποστολών από την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο τις δύσκολες τούτες στιγμές που περνάει ο τόπος η Εύξεινος Λέσχη αποφάσισε να βοηθήσει με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση ,συγκεντρώνοντας στο χώρο του φεστιβάλ τις δύο αυτές μέρες ,τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια.

Επίσης σε εμφανή σημεία του Φεστιβάλ θα συγκεντρωθούν καπάκια από νερά και αναψυκτικά για τον Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων.