Οικονομική στήριξη από τον δήμο ζήτησαν οι Πόντιοι Νάουσας για το παιδικό φεστιβάλ χορού

faniadis

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας για το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών από παιδικά συγκροτήματα που θα διεξαχθεί στη Νάουσα στις 27 και 28 Ιουνίου.

«Ελπίζουμε να περάσουμε τις 50 συμμετοχές και θα ξεπεράσουμε τους 1000 επισκέπτες για ένα διήμερο. Όλοι θα ξεναγηθούν στη Νάουσα και τα αξιοθέατά της. Επίσης θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων. Η κάθε αποστολή θα συγκεντρώσει τρόφιμα στην πόλη της και θα τα φέρει στη Νάουσα ώστε να μοιραστούν σε τοπικές οικογένειες. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας θα καλύψει όλα τα έξοδα σε ένα δωρεάν φεστιβάλ χωρίς έσοδα και ζητούμε την στήριξη του δήμου» υπογράμμισε ο κ. Φανιάδης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει εξωστρεφείς εκδηλώσεις αλλά πρόσθεσε οτι ο κωδικός χρηματοδότησης δεν έχει αυτή την στιγμή χρήματα. "Είναι τεχνικό το θέμα, θα μεταφέρουμε εκεί χρήματα και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια αλλά δεν μπορούμε να πούμε τώρα πόσα θα είναι τα χρήματα. Ο Δήμος θα ενισχύει εξωστρεφείς εκδηλώσεις με διάρκεια στον χρόνο" απάντησε ο δήμαρχος.