Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κασαπίδη «Το Δέντρο της Αγάπης» στη Βέροια

Οι Εκδόσεις Πηγή και ο Γιώργος Θ. Κασαπίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο ''Το Δέντρο της Αγάπης'', την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00, στο Γκαλερί – Καφέ «Εκτός Χάρτη», στη Βέροια.

Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Κατερίνα Μπόσκου (καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας) και ο Δημήτρης Μουρατίδης (συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, διαχειριστής του www.bibliodiktis.blogspot.gr). Θα προηγηθεί Performance Art από την Κατερίνα Αναστασίου (εικαστικό) και τον Θάνο Μανιόπουλο (εκπαιδευτικό).

Επίσης θα γίνει ανάγνωση του παραμυθιού από την Κατερίνα Μπόσκου και τον συγγραφέα.

Από το οπισθόφυλλο

Κι αν ήτανε, μία φορά κι έναν καιρό, Εκείνη και Εκείνος
Κι αν έμοιασε η ζωή τους -έστω για λίγο- παραμύθι
Κι αν έγινε η αγάπη τους, δέντρο ψηλό στου ήλιου τα μάτια
Κι Εκείνη το πότιζε, το χάιδευε…
Κι Εκείνος το σκάλιζε, το φίλαε…
Κι αν ήμασταν, εγώ κι εσύ, στη θέση τους
Αν ήταν, μια Εύα κι ένας Αδάμ
Και τα ίδια χέρια παύανε ν’ αγαπούνε
Παύανε τα χείλη να φιλάνε
Παύαν να τραγουδάνε
Πόσο καιρό αλήθεια, ‘κείνο το Δέντρο της Αγάπης, θ’ άντεχε;

Χίλια και δυο πουλιά δακρύζουν, κλαίνε τώρα…

Ο συγγραφέας

Νάουσα 1974
Γεννήθηκε σε μια προσφυγογειτονιά που έμπαζε αγάπη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Γράφει… ποιήματα, παραμύθια, στίχους, διηγήματα, θεατρικά κείμενα. Έκανε ραδιόφωνο για 3 χρόνια. Κάνει θέατρο από μαθητής έως και σήμερα. Είναι συνιδρυτής της «αίρεσις» ΑΜΚΕ 2007, η οποία ασχολείται κατά βάση με το θέατρο. Παρακολούθησε σεμινάρια-μαθήματα φωτογραφίας, ζωγραφικής, κόμικ. Κείμενά του και φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί στο arive.gr και στο rejected.gr, πολιτιστικά site της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί τους.
Έχει κάνει μια αυτοέκδοση τον Δεκέμβρη του 2016, το παραμύθι «Η Κουκίδα, το Στίγμα κι ο Αέρας», του οποίου τα έσοδα διατέθηκαν στο «Υφάδι» – σύλλογος γονέων και φίλων για ΑΜΕΑ Νάουσας-
Τον Μάιο του ’18, το διήγημά του ‘’…βράδιασε και πού θα μείνω’’ κατέκτησε την τρίτη θέση σε διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου iWrite.
Έχει γράψει τα σενάρια και σκηνοθέτησε… τα τέσσερα τελευταία τρέιλερ των θεατρικών έργων ‘’Ο Επιθεωρητής έρχεται’’ του J.Prestley, ‘’Le Prenom’’ των Al.De La Patellire και M.Delaporte , ‘’The lying kind’’ του Anthony Neilson και ‘’Ο Μαρξ στο Σόχο’’ του Howard Zinn, για λογαριασμό της «αίρεσις». Ένα ακόμα παραμύθι , ένα μυθιστόρημα, μια σειρά διηγημάτων του κι ένα θεατρικό μονόπρακτο, ανυπομονούν να εκδοθούν.