Παρουσίαση των βιβλίων του Λάζαρου Κιτσίδη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και οι εκδόσεις ΩΡΙΩΝΑΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του κ. Λάζαρου Κιτσίδη «Δώρα ζωής» και «Τα περιστέρια θα γυρίσουν» την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. 

Για τα βιβλία θα μιλήσουν:

Νίκος Αμανατίδης, Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας – Διδάκτορας Πανεπιστημίου South London
Ισαϊα Λαζαρίδου - Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
και ο συγγραφέας Λάζαρος Κιτσίδης

Δώρα Ζωής

Δύο μικρά πλατάνια, που είχαν φορτωθεί σε ένα αυτοκίνητο και προορίζονταν να φυτευτούν στην αυλή κάποιου σχολείου, πέφτουν απρόσμενα στον δρόμο. Κινδυνεύουν όμως από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, που περνούν με μεγάλη ταχύτητα.
Κάποια πουλιά, που βρέθηκαν εκεί, τους προσφέρουν μια μικρή αλλά σημαντική βοήθεια.
Στη συνέχεια ένα νεαρό αγόρι, που περνά τυχαία από κει, τα παίρνει και τα φυτεύει στον κήπο του σπιτιού του.
Τα δύο δέντρα, αφού μεγαλώσουν, σαν ανταπόδοση της βοήθειας που δέχθηκαν, προσφέρουν τόσα καλά και πολλά ΄΄δώρα΄΄ ζωής σε όλους …

Τα περιστέρια θα γυρίσουν

Μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, παρουσιάζεται ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο και αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ιδιαίτερα τώρα μετά και την κατασκευή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Η Μυρτώ, μαθήτρια της πέμπτης τάξης, πηγαίνει ένα ταξίδι με τους γονείς της στο Λονδίνο για να δει τους συγγενείς της. Κάποια ημέρα επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο.
Συναντά και γνωρίζεται προσωπικά με την Καρυάτιδα, ένα από τα πολλά ελληνικά γλυπτά που βρίσκονται εκεί. Μέσα από ένα συγκινητικό διάλογο που έχουν, με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο ξετυλίγεται όλη η ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα.
Η Καρυάτιδα μαθαίνει από τη Μυρτώ τα ευχάριστα νέα για τις αδελφές της αλλά και για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Συγκινημένη της δίνει ένα γράμμα.
Η Μυρτώ, όταν επιστέφει στην Ελλάδα, διαβάζει το γράμμα στις υπόλοιπες Καρυάτιδες. Αυτές χαρούμενες ζητούν τη βοήθεια της Μυρτώς για να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα όλα τα μνημεία που λείπουν εδώ και χρόνια …

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο συγγραφέας Λάζαρος Κιτσίδης είναι εκπαιδευτικός με καταγωγή από το Πλατύ Ημαθίας όπου και διαμένει .
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσ/νικης και συνέχισε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Δ.Ε. του Α.Π.Θ.
Τα τελευταία 9 χρόνια υπηρετεί ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου – Αράχου .
Και τα δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Ωρίωνας .