Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Νανάς Παπαϊωάννου «Απ’ το παράθυρο του κόσμου» στην Βέροια

Η Νανά Παπαϊωάννου, φιλόλογος, λογοτέχνις, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Απ’ το παράθυρο του κόσμου», που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Αλκμήνη Γαλανοπούλου – Μπεμπέτσου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας και

Νεκταρία Καραλή, προϊσταμένη Χειρουργείου Νοσοκομείου Βέροιας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νανά Στ. Παπαϊωάννου είναι φιλόλογος, λογοτέχνις και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, μία συλλογή διηγημάτων και ένα παιδικό παραμύθι, με την παρακάτω χρονολογική σειρά:«Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά» το 2007, «Η καρδιά μου σου ανήκει» το 2008, «Στα ρείθρα του χρόνου» το 2009, «μνήμης Πλεύσεις» το 2011, «ριπές Μελίρρυτες» το 2013, «πετροβολώντας Ανεμοθύελλες» το 2016, το «Άταχτο χελιδονάκι» το 2016 και <<Απ’ το παράθυρο του κόσμου>> συλλογή διηγημάτων, το 2019.

Ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως το «μουσών Μέλαθρον», την «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» και τον ημερήσιο Τύπο. Επίσης, ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε Ανθολογίες Ποίησης της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Β.Ελλάδος και του Ποιητικού Ημερολογίου των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ». Για το λογοτεχνικό της έργο έχει βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, Πανελλήνιους και Παγκόσμιους.

Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς, παρέδιδε, επί μια 10ετία μαθήματα, ως εθελόντρια, στο σύλλογο «Πρωτοβουλία για το παιδί». Έχει ένα γιο, τον Δημήτρη.