Η Ξένια Καλογεροπούλου παρουσίασε το νέο παραμύθι της με τίτλο «Η Αγγελίνα» στην Βέροια (φωτογραφίες)

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου βρέθηκε στην πόλη μας, την Κυριακή 3 Νοέμβρη, για την παρουσίαση του νέου της παραμυθιού, με τίτλο «Η Αγγελίνα».

Το Εκκοκκιστήριο Ιδεών πλημμύρισε με παιδιά διαφόρων ηλικιών και γονείς.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ίδια την συγγραφέα να αφηγείται το νέο της παραμύθι, με κεντρική ηρωίδα την Αγγελίνα. Τα παιδιά καθισμένα γύρω της και όλοι, μικροί και μεγάλοι, να ακούν το παραμύθι σαν μαγεμένοι, μαθαίνοντας τις περιπέτειες της Αγγελίνας, μιας ηρωίδας «αλλιώτικης», επίμονης και απτόητης.

Μετά την αφήγηση τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματική δράση βασισμένη στο βιβλίο, με τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου.

Στο τέλος, η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ δεν παρέλειψε να βγει φωτογραφίες με όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αυτός δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι αλλιώτικος.
Έναν τέτοιον άντρα ήθελα πάντοτε να βρω.
Όταν η αρχόντισσα Δεβόρα αντικρίζει τον Ζυμωτό, τον ερωτεύεται και αποφασίζει να τον πάρει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Η Αγγελίνα δεν χάνει ούτε στιγμή. Ξεκινάει αμέσως για ένα μεγάλο ταξίδι, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον αγαπημένο της. Περπατάει νύχτα μέρα γιαλό γιαλό, κι ούτε ο καυτερός ήλιος, ούτε το χιόνι και η παγωνιά, ούτε οι τοίχοι που δεν έχουν πόρτες μπορούν να τη σταματήσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου δημιουργεί την Αγγελίνα, μια «αλλιώτικη» ηρωίδα, επίμονη και απτόητη, που ζωντανεύει μέσα από τις εκρηκτικές εικόνες του Daniel Egnéus.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ξένια Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA) του Λονδίνου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και σε 40 ελληνικές και ξένες ταινίες.
Από το 1972 ασχολείται συστηματικά με το θέατρο για παιδιά. Το 1984 εγκαταστάθηκε στο δικό της θέατρο, την «Πόρτα». Έχει ιδρύσει επίσης το «Θεατρικό Εργαστήρι Ξένιας Καλογεροπούλου», που ασχολείται με το εκπαιδευτικό θέατρο και στο οποίο φοιτούν παιδιά κάθε ηλικίας καθώς και εκπαιδευτικοί.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έχει μεταφράσει 28 θεατρικά έργα και έχει γράψει έργα για παιδιά: Οδυσσεβάχ, Ελίζα, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Οικογένεια Νώε, Ο Ελαφοβασιλιάς, Η κοιμωμένη ξύπνησε, Παραμυθissimo, Ο τυχερός στρατιώτης (τα έξι τελευταία σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο) και το Σκλαβί, που τον Νοέμβριο του 2001 απέσπασε το βραβείο δραματουργίας Κάρολος Κουν. Την ίδια χρονιά τιμήθηκε επίσης με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη.
Το 2015 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Γράμμα στον Κωστή.

View this gallery on Flickr