Το βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου "Ίκαρος ποντίκαρος" παρουσιάστηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες)

Το παιδικό βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου με τίτλο «Ίκαρος ποντίκαρος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας, το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και η χορωδία Filippos Glee.

Η συγγραφέας αφηγήθηκε την ιστορία του Ίκαρου Ποντίκαρου, ενώ με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας και της  μικρής ορχήστρας του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της Νεφέλης Μπραβάκη, επενδύθηκε μουσικά το παραμύθι.

Το μιούζικαλ Ίκαρος Ποντίκαρος της Εύας Ιεροπούλου, σε σκηνοθεσία Νεφέλης Μπραβάκη, θα παρουσιαστεί στις 24 Μαΐου και ώρα 19.30, στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς και τις ανάγκες της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Χρόνια ολόκληρα η γενιά των ποντικών προσπαθεί να απαλλαγεί από τον πιο φοβερό της εχθρό, τη γάτα. Δεκάδες ποντίκια γενναία, έξυπνα, μαχητικά και πονηρά έχουν προσπαθήσει να τα βάλουν με τη γάτα, μα κανένα, μέχρι σήμερα, δεν τα έχει καταφέρει. Και να που έρχεται ξαφνικά ο μικρούλης Ίκαρος Ποντίκαρος με ένα νέο, μεγαλοφυές σχέδιο! Άραγε θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να νικήσει τη γάτα; Θα γίνει ο Ίκαρος Ποντίκαρος ο ποντικός που θ΄αλλάξει τον κόσμο;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Εύα Ιεροπούλου ζει και εργάζεται στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο.
Με τον συνθέτη Κώστα Μπραβάκη, έχουν ιδρύσει το «Ωδείο Φίλιππος» στη Βέροια, στο οποίο διδάσκει βιολοντσέλο, και μουσική – θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους και οκτώ βιβλία για παιδιά, από τα οποία τα 2 έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

Το βιβλίο της “ο άλλος μου εαυτός” ήταν υποψήφιο για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010.