Ο Κώστας Κρομμύδας παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα στην Βέροια (φωτογραφίες)

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα “Μια νύχτα ακόμη”, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο.

Οι φανατικοί αναγνώστες του Κώστα Κρομμύδα συναντήθηκαν μαζί του, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην Sala του πολυχώρου Ελιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Ηλιοτρόπιο, Τασούλα Χριστοδούλου, η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος στην έναρξη διάβασε ένα κείμενο, αναφερόμενος στο έβδομο βιβλίο του με τίτλο “Μια νύχτα ακόμη”,.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που άνοιξε πολλούς δρόμους στον ίδιο κατά τη συγγραφή του, όπως τόνισε.

«Θα ταρακουνήσει τους αναγνώστες, θα τους δώσει νέες κατευθύνσεις», είπε.

Ο αναγνώστης στο νέο βιβλίο θα αναζητήσει την αξία της ζωής. Ο συγγραφέας θέλησε να επαναπροσδιορίσει τη ζωή και τον έρωτα με έναν λυτό τρόπο… Με γρήγορη ροή, απαλλαγμένη από περιττά σενάρια… Η ιστορία είναι ένας ύμνος για τη ζωή, που δεν αγνοεί τον θάνατο… Το βιβλίο είναι γραμμένο απλά, κατανοητά κι όχι απλοϊκά… Είναι γεμάτο με έμψυχα συναισθήματα, τον έρωτα, τον φόβο και τον πόνο, την προσμονή, την προδοσία και την αφοσίωση… Στόχος του συγγραφέα είναι ο αναγνώστης να γευθεί τις γεύσεις, να πιει κρασί, να συγκινηθεί και να ζήσει τον απόλυτο έρωτα… Το βιβλίο είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας… Ο συγγραφέας προτρέπει τους αναγνώστες να κάνουν τα ταξίδια που δεν έκαναν ποτέ και να κοιτάξουν προς τα εσώψυχά τους, να αναθεωρήσουν, δίνοντας αξία σε σημαντικά πράγματα.

Έπειτα ο συγγραφέας διάβασε το οπισθόφυλλο του βιβλίου και αναφέρθηκε στην αφορμή για τη συγγραφή του.

Ακολούθησε συζήτηση με τους αναγνώστες και τέλος υπέγραψε αντίτυπα βιβλίων του.

Όσοι προμηθεύτηκαν το βιβλίο, μπήκαν αυτόματα σε κλήρωση, όπου ο τυχερός θα ταξιδέψει στα μέρη που διαδραματίζεται το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι. Άλλα, έπειτα από έναν χωρισμό. Κάποια, όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου… 
Υπάρχουν ορισμένα που έμειναν χαραγμένα στην ψυχή μας επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε κι εμείς ανθρώπους που πιθανόν να αγαπούσαμε.
Αλλά υπάρχουν κι εκείνα που τα διαφεντεύει ένας παράφορος έρωτας, που μας κάνουν να ξεχνάμε πώς είναι να ζούμε αλλά και να νιώθουμε τον πόνο όταν αυτός είναι χωρίς ανταπόκριση…
Πολύ αργά θα καταλάβεις ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ. Που δεν τα τόλμησες, που δεν τα γεύτηκες.
Το δικό μου ξεκίνησε τη μέρα που μου ανακοίνωσαν ότι μου είχαν απομείνει μερικοί μήνες ζωής. Και ήταν το πιο όμορφο που έχω κάνει…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε, (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Μη με Λησμόνει, τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι. Όλα του τα μυθιστορήματα βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.