Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κολώνα «Η Θεσσαλονίκη στη σκιά του Μεγάλου Πολέμου 1915 – 1918» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00, στο Υπόγειο Μνήμης του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας έχει την τιμή να υποδεχτεί τον καθηγητή της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Κολώνα, διακεκριμένο ερευνητή και κατεξοχήν ειδικό στην αρχιτεκτονική του 19ου και 20ου αιώνα.

Θα προηγηθεί ομιλία του προσκεκλημένου και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο του: Η Θεσσαλονίκη στη σκιά του Μεγάλου Πολέμου 1915 – 1918

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η δρ. Αγγελική Κοτταρίδη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, και κ. Κώστας Γαλλής, φιλόλογος – Ms Ιστορίας. Συντονίζει ο κ. Γιώργος Λιόλιος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Κολώνας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελείωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Συνέχισε τις σπουδές του στους τομείς της Συντήρησης Μνημείων, της Ιστορίας της Τέχνης και της Μουσειολογίας στο Παρίσι, όπου, παράλληλα, εργάστηκε στη Γαλλική Ακαδημία Αρχιτεκτονικής. Από το 1992 είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά. Κύριος άξονας των δραστηριοτήτων του είναι η μελέτη και η έρευνα της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του 19ου και 20ού αιώνα στην Ελλάδα και τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό σεμινάριο του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης - Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2000-2002, 2005) και από το 2002 είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.