Παρουσιάστηκε το Δίκτυο Βιβλιοθηκών Ημαθίας (βίντεο)

Το δίκτυο Βιβλιοθηκών Ημαθίας παρουσιάστηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη. Την παρουσίαση έκαναν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας Αντώνης Γκαλίτσιος. Την προσπάθεια χαιρέτισε και ο Γιάννης Τροχόπουλος.

Τα πρώτα µέλη του Δικτύου που συντονίζει η Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι οι Σχολικές Βιβλιοθήκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και του Δημοτικού Σχολείου Ριζωµάτων. Στο Δίκτυο θα ενταχθούν σταδιακά και άλλα σχολεία της περιοχής (δήλωσαν συμμετοχή 23 από τα 75 δημοτικά σχολεία της περιοχής).

diktyo vivlioth1

Το Δίκτυο φιλοδοξεί να συνδέσει όλες τις Βιβλιοθήκες της Ημαθίας µε στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη κοινότητα των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, µε τη συνεργασία για την καταγραφή και ψηφιοποίηση των αρχείων και συλλογών τοπικού ενδιαφέροντος θέλει να βοηθήσει στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Επιπροσθέτως, η Βιβλιοθήκη εμπλουτίζει συνεχώς τις συλλογές της αγοράζοντας νέους τίτλους βιβλίων.

diktyo vivlioth

Η δράση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Υποστηρικτής του Δικτύου είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Ανάμεσα στους σκοπούς του Ιδρύματος είναι η προσφορά κοινωνικού έργου, ιδίως σε περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και η ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. στηρίζει τη Βιβλιοθήκη με τον εμπλουτισμό της συλλογής με καινούργιες αξιόλογες εκδόσεις και τη λειτουργία της κινητής βιβλιοθήκης, η οποία επισκέπτεται απομακρυσμένα χωριά της Ημαθίας.