Το βιβλίο «Μακροζωία – Ο Απόλυτος Οδηγός» παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το βιβλίο της βιολόγου Ρούλας Γκόλιου «Μακροζωία – Ο Απόλυτος Οδηγός» παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου, στο καφέ ''Εκτός Χάρτη'' της γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στην Βέροια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας, η γκαλερί Παπατζίκου και οι εκδόσεις Ιβίσκος, με σκοπό να ξεναγηθούμε στα μυστικά της μακροζωίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Βίκυ Παπατζίκου, η οποία αναφέρθηκε στα βιογραφικά της συγγραφέως, Ρούλας Γκόλιου, και της εισηγήτριας, φαρμακοποιού Αναστασίας Καρακόλη.

Ξεκινώντας η κα. Καρακόλη αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την συγγραφέα, η οποία, όπως και η ίδια είναι μέλη ομάδας scrabble. Αναφερόμενη στο βιβλίο είπε ότι το διάβασε σαν μυθιστόρημα. Είναι γλαφυρό, συμβουλευτικό, ενώ έχει αναφορές σε ιστορικά στοιχεία και στα κλειδιά της μακροζωίας σε όλον τον κόσμο, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Έχει πολλά πράγματα που όλοι ξέρουμε, αλλά μας δείχνει τον τρόπο πώς να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Το βιβλίο είναι πολύπλευρο και δίνει συμβουλές για το πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε από το πρωί που ξυπνάμε έως το βράδυ. Είναι ένα εγχειρίδιο που ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει ανά πάσα στιγμή. Μιλάει μεν για την μακροζωία, αλλά με ποιότητα ζωής, παρά τους επιβαρυντικούς παράγοντες που μας περιβάλλουν.

Στη συνέχεια διάβασε τα περιεχόμενα του βιβλίου κι ανέπτυξε δύο θέματα που της έκαναν εντύπωση (στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι είπε για το ένα από αυτά).

Ακολούθησε η συγγραφέας, η οποία αναφέρθηκε στους πυλώνες της μακροζωίας, οι οποίοι είναι: η διατροφή, η άσκηση, η ψυχολογία και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε όλους αυτούς τους παράγοντες που δηλητηριάζουν το σώμα μας. Μίλησε γα τις πτυχές τις μακροζωίας, για τα συναισθήματα, την ευτυχία, το άγχος – στρες, το γέλιο, την θετική στάση ζωής, τις πνευματικές πρακτικές, την τεχνολογία, τη μυθολογία κ.α.

Το βιβλίο αποτελεί προϊόν διετούς έρευνας. Σε αυτό γίνονται αναφορές σε έρευνες, για περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια κ.α. Η γλώσσα είναι ρέουσα, με απλές εκφράσεις για να γίνεται άμεσα κατανοητό από όλους.

Στη συνέχεια η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό, απάντησε σε ερωτήματα και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Μακροζωία ο Απόλυτος οδηγός»

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας.

Αντλεί πληροφορίες από την πανάρχαια γνώση και σοφία ως την τελευταία λέξη της επιστήμης.

Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά, θα βρείτε πληροφορίες και μυστικά:

· Για την Ικαρία και τις Μπλε Ζώνες Μακροζωίας

· Για τη διατροφή, τις τροφές και τα ελιξίρια της μακροζωίας.

· Για τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας και με ποιον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στη μακροζωία μας.

· Για την ψυχολογία της μακροζωίας, τις μεταφυσικές πρακτικές, τα γονίδια, τις υποσχέσεις της επιστήμης, της έρευνας και της ιατρικής τεχνολογίας για το μέλλον, με σενάρια που αγγίζουν την επιστημονική φαντασία!!!

· Για τους αρχαίους και σύγχρονούς Μαθουσάλες.

Τέλος, θα κάνετε ένα γοητευτικό ταξίδι στους μύθους των αθανάτων και στην αναζήτηση της αθανασίας μέσα από τις μυθολογίες των λαών, από το χθες στο αύριο....

Με πολλές προσωπικές ιστορίες και βιωματικές αφηγήσεις υπερήλικων και υπεραιωνόβιων

Και πολλές ασκήσεις, συνταγές και πρακτικές για τη μακροζωία.

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως Ρούλας Γκόλιου

Η Ρούλα Γκόλιου είναι βιολόγος, απόφοιτος του βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα έτη 1977-80 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα « ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ».

Από το 1980 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Κατά την περίοδο της θητείας της ως εκπαιδευτικού δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς είτε ως ενεργό μέλος είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος .

Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο αλλά και σε περιοδικά σε θέματα κυρίως εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και κοινωνικού χαρακτήρα.

Από το 2000 ασχολήθηκε με συγγραφή, επιστημονική επιμέλεια και μεταφράσεις βιβλίων και είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει σε θέματα ολιστικής και εναλλακτικής θεραπευτικής.

Βιβλία της που εκδόθηκαν:

«200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες», 2007, (επανεκδόθηκε αρκετές φορές).
«Τα άγρια χόρτα στο πιάτο σας», 2013. (2η εκδοση 2014)
«Βότανα στον κήπο και στο μπαλκόνι μας», 2015.
«Τα άγρια βότανα», 2015.
«Τα εδώδιμα φυτά και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες», 2015.
«Μακροζωία- Ο Απόλυτος οδηγός», 2017