Με αφηγηματικό τρόπο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ο Μάγος του 13» παρουσίασε η Βεροιώτισα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η συγγραφέας Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό της, σε περίπτωση που κάποιοι δεν την γνώριζαν αν και κατά πλειοψηφία ήταν συνάδελφοί της, φίλοι, συγγενείς, πολιτευτές, αλλά και πολλά μικρά παιδιά.

Έπειτα με ένα όμορφο και συγκινητικό τρόπο η συγγραφέας αφηγήθηκε τη μαγική ιστορία των παιδιών της οδού Ελπίδας. Στην σκηνή μαζί της ήταν κι ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Γιάννης Γεωργουδάκης, ο οποίος στον ρόλο του «κυρίου Ευτύχη» ζωντάνεψε με την κιθάρα του το παραμύθι.

Περιγραφή βιβλίου

Ο μάγος της οδού Ελπίδας 13 φέρνει με τα μάγια του το χιόνι στη μικρή γειτονιά κι έτσι τώρα τα παιδιά που κατοικούν εκεί μπορούν να παίξουν χιονοπόλεμο, να κάνουν «αγγελάκια» στο χιόνι και να φτιάξουν έναν τεράστιο χιονάνθρωπο, έναν χιονάνθρωπο που δυστυχώς η φίλη τους η Άννα δεν μπορεί να δει.

Τι θα γίνει όμως αν όλοι οι μάγοι της οδού Ελπίδας ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Λίγα λόγια την συγγραφέα

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε το 1973 στη Βέροια. Σπούδασε στο ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας της Σ.Ε.Υ.Π. Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Εδώ και δώδεκα χρόνια δουλεύει στον δημοτικό παιδικό σταθμό του Μακροχωρίου Ημαθίας, όπου και ζει, με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους.
Παιδικά της βιβλία έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Γράφημα και Χάρτινη Πόλη.