Η Ανθή Θεοχαροπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Θάλασσα Γυναίκα» στην Βέροια

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα οι εκδόσεις Ρώμη σας προσκαλούν στο Δημαρχείο Βέροιας, για την παρουσίαση της νουβέλας «Θάλασσα Γυναίκα» της Ανθής Θεοχαροπούλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Αντιδήμαρχος της Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς
ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, Συγγραφέας-Καθηγητής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια
και η Συγγραφέας του βιβλίου

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κουπίδου Ελένη και Τσακαλίδου Έλενα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Γιάννης Κιντάπογλου.

Από το οπισθόφυλλο

Η θάλασσα είναι γυναίκα. Ο πατέρας της ο Ωκεανός από την πρώιμη ηλικία της τη γνώρισε στον φίλο του, τον αιώνιο Λόγο. Μεγαλώνοντας την έστειλε στο πανεπιστήμιο των αιθέρων για να μάθει να διακυβερνά το βασίλειό της. Όταν τελείωσε τις σπουδές της, ο γονιός της χάρισε το βασίλειό της. Εκεί με πολύ ζήλο και αφοσίωση δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο για να κατοικεί η ίδια και οι υπήκοοί της.

Ο Άνεμος πάντα την ενοχλούσε. Όταν η Θάλασσα ξέφευγε από τα νοητά όρια που τη χώριζαν από την φίλη της τη Γη, αυτός ήταν η αιτία.

Ερωτεύτηκε τον Ήλιο. Κάθε βράδυ ήταν μαζί της. Παιδί όμως δεν απέκτησαν. Η Θάλασσα έμεινε έγκυος από βιασμό και γέννησε έναν γιο, το Κύμα. Το Κύμα μαθαίνοντας ότι ο βιολογικός του πατέρας ήταν ο Σεισμός, ήθελε να τον γνωρίσει. Στην αναζήτηση αυτή βίωσε δυσκολίες. Μαζί του υπέφεραν και οι γονείς του. Η μάνα του άγρυπνη, προσπαθούσε με όλη της τη δύναμη να σώσει το γιο της…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ανθή Θεοχαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διαβατό της Βέροιας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Επέστρεψε στη γενέτειρά της και άνοιξε στο κέντρο της Βέροιας το δικό της φυσικοθεραπευτήριο, εργαζόμενη για πάνω από σαράντα χρόνια σ’ αυτό.

Είναι παντρεμένη, έχει έναν γιο και έναν εγγονό. Παράλληλα με την εργασία της ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε ιδιωτικές συλλογές.

Γράφοντας σε μια τοπική εφημερίδα μικρά διηγήματα της γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει το πρώτο της βιβλίο.