Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα στη Νάουσα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ημαθιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της» στη Νάουσα την Δευτέρα 16/11 στο «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς).

Την παρουσίαση οργάνωσαν οι Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας (ΦΙΑΝ).

Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Μάλλιος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΦΙΑΝ και Αλέξανδρος Χατζηιωαννίδης, αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Αναφέρθηκαν τόσο στα βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα όσο και στο περιεχόμενο του βιβλίου, ιδιαίτερα στις αναφορές που γίνονται για τη Νάουσα.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις αιτίες που τον οδήγησαν να το γράψει, στο περιεχόμενο του, στη σημασία της τοπικής ιστορίας και της ανάγκης να διδάσκεται σωστά στα σχολεία της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έκανε κάλεσμα στήριξης της προσπάθειας των τοπικών συγγραφέων. Τέλος ακολούθησε πλούσια και πολύωρη συζήτηση με το κοινό.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: Ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Τεληγιάννιδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Λακηνάνος και Μ. Τορορή, οπρώην βουλευτής και υπουργός Α. Τόλκας, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, εκπρόσωποι της Κ.Ο του ΚΚΕ, ο πανεπιστημιακός και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Καρανικόλας, οι συγγραφείς Σ. Αποστόλου και Τ. Μπαίτσης κ.α