970x250 symptoms

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Κώστας Κρομμύδας στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μυρωδιά από σανίδι» παρουσίασε στην Βέροια, ο ηθοποιός – συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας.

Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο, την Δευτέρα 21 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, ο συγγραφέας γιόρτασε την ονομαστική του εορτή παρουσιάζοντας το έβδομο βιβλίο του. Όπως είπε νιώθει μεγάλη τιμή που βρίσκεται στην παγκοσμίου φήμης Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και σκοπεύει αύριο να ξεναγηθεί στους χώρους της (δείτε βίντεο από την παρουσίαση).

Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, που ερμήνευσαν οι Φώτης Σιμόπουλος (κιθάρα) και Στέργιος Μποζίνης (φυσαρμόνικα).
Στη συνέχεια οι ηθοποιοί του Ομίλου (Ναυσικά Στάθη, Δέσποινα Γιάγκογλου, Κατερίνα Σαμαρτζίδου, Αλέξανδρος Μανούδης) ανέγνωσαν κείμενα του βιβλίου με θέμα τον έρωτα.

Τέλος τον λόγο πήρε ο συγγραφέας ο οποίος παρουσίασε τα βιβλίου του. Μίλησε για τους ήρωες του κάθε βιβλίου, σε ποιο μέρος διαδραματίζεται η κάθε ιστορία, από που εμπνεύστηκε κ.α. Του άρεσε που το κοινό ήταν προσηλωμένο και μπόρεσε να συνομιλήσει μαζί του... λες και γνωρίζονταν χρόνια. Αυτό που επιθυμεί από τα βιβλία του είναι ο αναγνώστης να ευχαριστιέται την ανάγνωση. Με ιστορίες απλές, να ‘ταξιδεύει’ και να νιώθει όμορφα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έρχεται η λύτρωση και η ικανοποίηση για τον ίδιο.

Κλείνοντας ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του και βγήκε φωτογραφίες με το βιβλιόφιλο κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.

Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης.

Κώστας Κρομμύδας

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το 2018 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής σειράς The Durrells.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε, το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο Cave of Silence. Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Μη με Λησμόνει, τον Μάιο του 2015. Τα πρώτα τρία μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση».

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με τον τίτλο Athora.

Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.