970x250 symptoms

Το νέο της βιβλίο παρουσίασε στην Βέροια η Σοφία Τσιάμη (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Στάσου στο μπόι σου» παρουσίασε η Σοφία Τσιάμη, το πρωινό του Σαββάτου, στην Βέροια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Γωνιά του βιβλίου», το Ωδείο Δημητρίου και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την αφήγηση του παραμυθιού που συνοδεύτηκε από θεατρικό δρώμενο, υπό τις μελωδίες των μουσικών οργάνων. Οι ήρωες του παραμυθιού ζωντάνεψαν στην σκηνή και μοίρασαν άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος όλοι κεράστηκαν νόστιμους, μυρωδάτους λουκουμάδες… όπως αναφέρονται και στο βιβλίο, ενώ η συγγραφέας συνομίλησε με τους μικρούς της φίλους και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της (δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την παρουσίαση)

Συντελεστές εκδήλωσης:

Σοφία Τσιάμη, αφήγηση

Χριστίνα Παντελίδου, αφήγηση, τραγούδι, ήχοι

Μίλτος Χαλαϊδόπουλος, ηλεκ. Κιθάρα, τραγούδι

Μαρία Τζόρου, κυρία Ψηλή

Βέρα Παπαδίνα, κυρία Κοντή

Τριανταφυλλιά Τσέου, γάτα κ. Ψηλής

Μπουγκάρτσιτς Γεωργία, σκυλάκι κ. Κοντής

Δήμητρα Ζουπουρίδου, κλόουν

Στρατής Χατζόπουλος, θηριοδαμαστής

Γκότση Σοφία, ελέφαντας

Μάρα Κάμαλη, αγριόγατα

Δημητρίου Ειρήνη, λιοντάρι

Επιμέλεια, συντονισμός, κοστούμια: Παντελίδου Χριστίνα

Επιμέλεια μακιγιάζ: Τσιακάλου Τζένη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η κυρία Ψηλή και η κυρία Κοντή 
Μοιράζονται την ίδια αυλή. 
Αν και γειτόνισσες, δεν έχουν τίποτα κοινό 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, 
Μετά από έναν καβγά ίδιο Βατερλό, 
Έκοψαν και την καλημέρα! 
Μα όλα άλλαξαν όταν ήρθε στην πόλη τους 
Το τσίρκο «Πέρα ως πέρα» …

Συγγραφέας: Τσιάμη Σοφία

Εικονογράφος: Ελευθερίου Σάντρα

Τσιάμη Σοφία

Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό της Ημαθίας, το Μακροχώρι. Ένα χωριό τόσο μακρύ όσο και το όνομά του. Και δεν θα το πιστέψετε! Οι δρόμοι του έχουν αρχή 
αλλά δεν έχουν τέλος…Μεγαλώνοντας, ένας απ’ αυτούς μ’ έφερε στην Αθήνα, τη μεγάλη πρωτεύουσα! Ένιωσα μόνη και φοβισμένη, μα για καλή μου τύχη απέκτησα έναν πολύτιμο φίλο, τον Λόγο. Τέσσερα χρόνια με φιλοξένησε στο σπίτι του, μία τεράστια έπαυλη με αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και διακριτικό τίτλο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Ένα πρωί, όντας πλέον Φιλό-λογος με βούλα και υπογραφή, πήρα τον δρόμο της επιστροφής. Το σπίτι μου πλημμύρισε βιβλία: γραμματική, αρχαία τραγωδία, νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Ακολούθησε και η ξενόγλωσση παιδεία. Μα σαν γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά, ανακάλυψα πόσο μοναδικά είναι τα παιδικά βιβλία και –ψέματα ή αλήθεια– και τα παραμύθια! Τα πρώτα με οδήγησαν σε σεμινάρια γραφής. Τα δεύτερα σε σεμινάρια αφήγησης. Πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλοπούλες, βασιλόπουλα, δράκοι, νεράιδες, ξωτικά, γοργόνες, πειρατές μού χάρισαν απλόχερα μαγεία! 
Έτσι, έγραψα την πρώτη μου ιστορία …και μετά τη δεύτερη…και μετά την τρίτη… και μετά την τέταρτη…και μετά την πέμπτη και μετά…. η μαγεία συνεχίζεται! 
Α! Ξέχασα να σας πω ότι στο μεταξύ άλλαξα πορεία κι απέκτησα καινούρια κατοικία! Ζω, όχι μόνη μου πια, αλλά με τον άνδρα μου και τα δυο μας παιδιά στην Κουλούρα! Ένα χωριό τόσο στρογγυλό, όσο και το όνομά του. Και δεν θα το πιστέψετε! Οι δρόμοι του είναι στρωμένοι με χρυσαφένιο σουσάμι και δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος…