Το νέο της παραμύθι παρουσίασε η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο της παραμύθι με τίτλο "Η Μάγισσα Γύρισα Μαγείρισσα" παρουσίασε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Εκκοκκιστίριο ΙΔΕΩΝ, η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γράφημα και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Με αφήγηση και μια μοναδική θεατρική αναπαράσταση του παραμυθιού παιδάκια και γονείς απόλαυσαν την ιστορία της Μάγισσας Γύρισα Μαγείρισσα, που με τη βοήθεια του Μαγικού Τσελεμεντέ, έφτιαξε μαγικά φίλτρα για να βοηθήσει τους γείτονές της.

Οι ήρωες του βιβλίου εμφανίστηκαν στη σκηνή, ο χώρος γέμισε μπουρμπουλίθρες – μπαλόνια, μαγικά λουλούδια κι αστεία μαγικά φίλτρα.

Στο τέλος, η συγγραφέας ζωγράφισε τα προσωπάκια των μικρών, συνομίλησε μαζί τους, τους προσέφερε καραμέλες ‘βούλα – βούλα’ και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μάγισσα Γύρισα Μαγείρισσα, κόρη της οικογένειας μάγων Ντι Κουόκα και κληρονόμος του κάστρου Μπαρμπαμπιέτολα, είναι η πιο γλυκιά, η πιο συμπαθητική μα και η πιο απρόσεχτη μάγισσα μέσα στο δάσος Φρουτυβέντολο. Όταν λοιπόν  αποφασίζει να βοηθήσει τους γείτονές της με τα μαγικά της φίλτρα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύχρωμα, εντυπωσιακά, διασκεδαστικά, αλλά σίγουρα όχι τα αναμενόμενα….

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1973 στη Βέροια. Σπούδασε στο ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας της Σ.Ε.Υ.Π. Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Εδώ και δώδεκα χρόνια δουλεύει στο δημοτικό παιδικό σταθμό του Μακροχωρίου Ημαθίας, όπου και ζει, με το σύζυγό της Χρήστο και τους δυο γιους τους το Νικόλα και το Γιάννη.

Άρχισε να γράφει παιδικές ιστορίες -άλλοτε σε πεζό λόγο κι άλλοτε σε μορφή ποιήματος- πριν από πολλά χρόνια, προς τέρψιν του γιου της Νικόλα αρχικά, και κατόπιν και του άλλου της γιου Γιάννη, και αργότερα των μικρών της «μαθητών» στον παιδικό σταθμό, από τους οποίους ακούει απίθανες ιδέες και λαμβάνει πολλές, ενδιαφέρουσες κριτικές!

Και καθώς η μια έφερνε την άλλη, μαζεύτηκαν κάμποσες ιστορίες στο συρτάρι της…

Τα γραφτά της βρήκαν το δρόμο τους μέσα από έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου «Μοντέρνοι Καιροί». Έτσι, το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Ο μικρός γαλάζιος δράκος», το 2009 το βιβλίο «Η καμηλοπάρδαλη με τις εφτά ουρές» και το Φεβρουάριο του 2010 η τρίτη της ιστορία «Η Μάγισσα Κρεμμυδομπιζέλω και οι Καροτίνοι», η οποία επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη» το 2016. Το 2017  από τον εκδοτικό οίκο «Γράφημα» έγινε και η έκδοση στην ελληνική γλώσσα της ιστορίας «Η Μάγισσα Γύρισα Μαγείρισσα», ιστορία που αρχικά είχε εκδοθεί στην αγγλική γλώσσα και σε ψηφιακή μορφή από το amazon.com το 2015.

{jlex}flickr:72157684724942856{/jlex}