Ο Δικηγορικός Σύλλογος παρουσίασε το έργο του Γιώργου Λιόλιου (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας τίμησε τον δικηγόρο - συγγραφέα Γιώργου Λιόλιου για το συγγραφικό έργο του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου και στο ξεκίνημα προλόγισε ο πρόεδρος Δημήτρης Ζυγουλιάνος. "Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε και να αναδείξουμε συναδέλφους για την πνευματική συνεισφορά τους" είπε ο κ. Ζυγουλιάνος.

Για το βιβλίο του κ. Λιόλιου "Σκιές της πόλης" σημείωσε ότι διαβάζοντάς το γύρισε πίσω στο χρόνο, στις αρχές της δεκαετίας του '40 και πρόσθεσε ότι στους πρωταγωνιστές του βιβλίου, αναγνώρισε πρόσωπα που βοήθησαν Εβραίους να κρυφτούν. Κλείνοντας, ο κ. Ζυγουλιάνος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η Σοφία Γιοβάνογλου, Δρ. Νομικής - Συγγραφέας, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ωστόσο διαβάστηκε ο χαιρετισμός της.

Η Αγγελική Κοτταρίδη, Δρ. Αρχαιολόγος στην ομιλία της χαρακτήρισε τον κ. Λιόλιο συνεπή ερευνητή και μελετητή της σύγχρονης ιστορίας της Βέροιας και πρόσθεσε ότι βάζει τα...δάχτυλά του σε σκιερές γωνιές. Με το βιβλίο του κ. Λιόλιου οι Εβραίοι της πόλης παύουν να είναι σκιές και απέκτησαν υπόσταση σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη. Η κ. Κοτταρίδη αποκάλυψε ακόμη ότι ο κ. Λιόλιος έχει συγκεντρώσει όλες τις αναφορές περαστικών από την Βέροια, από τον 2ο αιώνα έως σήμερα και έχει ετοιμαστεί βιβλίο με αυτές το οποίο θα εκδόσει η Εφορία Αρχαιοτήτων.

"Γράφω και ασχολούμαι με την ιστορία γιατί το παρελθόν δεν είναι νεκρό. Γράφω λογοτεχνία γιατί δεν μου φτάνει η πραγματικότητά και προσπαθώ να την επεκτείνω, να δημιουργήσω επιπλέον κόσμους, επιπλέον πραγματικότητες" είπε ο κ. Λιόλιος.

Ο κ. Λιόλιος εκτός από τις "Σκιές της πόλης", έχει γράψει τα "Ίχνη της Εβραϊκής παρουσίας στην Σίφνο" και "Η Σίφνος του Νίκου Μουτσόπουλου" (η ποίηση στην αρχιτεκτονική) ενώ θα εκδόσει ένα ακόμη σχετικά με τους Εβραίους στην Φλώρινα.

Την βραδιά έκλεισε ο συγγραφέας παρουσιάζοντας στο κοινό μια ταινία μικρού μήκους την οποία σκηνοθέτησε.

{jlex}flickr:72157684413372856{/jlex}