novart veria

proteas

tsakiridis tires

Το πρώτο βιβλίο του Ναουσαίου Άκη Μίσκου παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ο εκδοτικός οίκος «Όστρια» διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ουρανός ξεκινάει από τα πόδια μας», την πρώτη συγγραφική δουλειά του Ναουσαίου συγγραφέα  Άκη Μίσκου, στην Δημόσια Κεντρική  Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Στην έναρξη οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα μικρό βίντεο για να πάρουν μία μικρή γεύση, για το τι πρόκειται να διαβάσουν στο σπουδαίο μυθιστόρημα.

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Πολιτικός Επιστήμονας-MSc στην Επικοινωνία/Management, συντόνισε την εκδήλωση, κάνοντας αναφορά στα βιογραφικά των παρουσιαστών και του συγγραφέα , καθώς επίσης και στην εντύπωση που του άφησε το βιβλίο. Όπως είπε «ο λόγος του συγγραφέα είναι απλός, κατανοητός. Ένα βιβλίο που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη την οικογένεια, τη δόξα, την τιμή, την υπεροψία, την κακία και την λύτρωση. Ένα βιβλίο που μπορούν να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι, που θα τους ταξιδέψει σε έναν φανταστικό κόσμο».

Ακολούθησε η Χριστίνα Χίρτογλου, Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας & Φιλολογίας, η οποία μίλησε για τον φίλο με καλλιτεχνικές ανησυχίες, Άκη Μίσκο. Το βιβλίο «με τις αληθοφανείς περιγραφές του, πυροδοτεί την φαντασία των παιδιών, ταξιδεύοντάς τα σε μαγικούς προορισμούς. Ο αγώνας ενάντια στα τεράστια προβλήματα της ζωής, όλων των εποχών, προβάλετε σε όλο το βιβλίο. Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν για την αξία της ζωής και του θανάτου, για τον αγώνα του καλού εναντίον του κακού». Τέλος διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου που την ‘κέρδισαν’.

Στη συνέχεια η Συρμούλα Τζήμα, Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός Νομικών & Πολιτικών Επιστημών, αναφέρθηκε στους ήρωες του βιβλίου, τα 4 χαρισματικά παιδιά. «Ο αναγνώστης ξεκινά ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, ένα ταξίδι στην φαντασία και το όνειρο». «Προφητικός και επίκαιρος ο λόγος του συγγραφέα στο βιβλίο». «Οι νεότεροι αναγνώστες θα βρουν πλοκή, μυστήρια, εκπληκτικές περιγραφές περιπλάνησης σε κόσμους της φαντασίας και του ονείρου, με σκοπό την σωτηρία της γης και των ψυχών μας». Ο συγγραφέας συνδύασε την φαντασία με τη λογική, την ανθρώπινη αδυναμία με την θεϊκή ανωτερότητα, την ανθρώπινη ψυχή με την θέληση και το πείσμα της επιβίωσης και της επικράτησης του καλού.

Τελευταία ομιλήτρια ήταν η Ευαγγελία Παπανίκου, Συγγραφέας του βιβλίου «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες», η οποία μίλησε για τα οφέλη της φιλαναγνωσίας, για τον συμβολισμό του παρουσιαζόμενου βιβλίου και για τις σκέψεις που γεννά η πλοκή της ιστορίας καθώς εξελίσσετε. «Το βιβλίο απευθύνετε σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Οι μικροί θα απολαύσουν την περιπέτεια κι όλα τα φανταστικά στοιχεία που περιγράφονται, ενώ οι μεγαλύτεροι θα απολαύσουν τις αλήθειες του», συμπλήρωσε.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας. Ο κος Μίσκος μίλησε για το πώς προέκυψε η συγγραφή του βιβλίου, για τον απρόσμενο τρόπο που ξεκίνησε να γράφει. Η αγάπη του για τα παιδιά, η ανησυχία του για το μέλλον του πλανήτη και αγανάκτησή του για την εκμετάλλευση των ανθρώπων από τις αρχές και την εξουσία, ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην συγγραφή του. «Είναι ένα πολυθεματικό, ανθρωποκεντρικό βιβλίο με έμφαση στα συναισθήματα, πόνου, αγωνίας και αγάπης. Πρόκειται για μια σκληρή περιπέτεια, ένα μύθευμα με πραγματικά γεγονότα που ζούμε στην καθημερινότητα. Ένα ταξίδι μαγικό, σκοτεινό και παραμυθένιο, που συναντά ο αναγνώστης ένα κομμάτι από τον εαυτό του. Ένα βιβλίο που στόχο έχει να αποπλανήσει ευχάριστα. Να ταξιδέψει τους μικρούς σε έναν κόσμο που λαχταρούν και τους μεγαλύτερους σε στιγμές που έχουν λησμονήσει».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια δύναμη άγνωστη παρεμβαίνει και αλλάζει τις ζωές τεσσάρων παιδιών. Αργότερα καλούνται να ανακαλύψουν τον σκοπό της ύπαρξής τους, ενάντια στην απόλυτη έννοια του κακού! Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που νόμιζαν. Ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας αρχίζει αναπάντεχα και πλάσματα κρυμμένα εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ανασύρονται στην επιφάνεια σε μια μάχη άνιση, μεταξύ καλού και κακού. Θεοί, γνωστοί και άγνωστοι, πολεμούν για να επικρατήσουν απέναντι σε τέσσερις χαρισματικούς ανθρώπους, με σκοπό την κυριαρχία. Ενώ κάθε ίχνος ζωής στον πλανήτη εξαφανίζεται, οι τέσσερις ήρωες αντιστέκονται.

Λίγα λόγια για τον Άκη Μίσκο

Γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας, άρχισε να γράφει από την ανάγκη να εκφράσει συναισθήματα, εικόνες και ιστορίες που δημιουργούνταν στο μυαλό του από ποικίλα ερεθίσματα. Αρχικά οι στίχοι και έπειτα η μουσική με βραβεύσεις χρυσού και πλατινένιου δίσκου, δεν μπόρεσαν να σταθούν αρκετά για να σιγάσουν τον δημιουργικό του ανήσυχο χαρακτήρα. Στο ραδιόφωνο κρατούσε συντροφιά τις νύχτες, όσους σκιρτούσαν από ερωτικά χτυπήματα, ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Πατέρας τριών παιδιών ελπίζει ότι το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα θα του επιτρέψει να συνεχίζει να γράφει για παιδιά. Μικρά και μεγάλα...

dyslexia centers

logomageia

ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

sidiropoulos

meimaridis

studio 69