Μία διαφορετική παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Σελίδου «Πως τον λένε τον Θεό σας» στην Αλεξάνδρεια

Η Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών Ν. Ημαθίας κ. Ευθυμία Γώτη, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσιάζουν... αλλιώς το βιβλίο της Άννας Σελίδου «Πως τον λένε τον Θεό σας», την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Μουσική παρουσίαση:

Αστέρης Κωνσταντίνου, Κιθάρα, Τραγούδι
Χρήστος Παπαδόπουλος, Κλαρινέτο, Τραγούδι

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από μακριά φάνηκαν τα φώτα του νησιού. Οι ταξιδιώτες αναθάρρησαν.
– Να, φτάνουμε σε λίγο, υπομονή. Αλλαχού Ακμπάρ!
Ένα μεγάλο κύμα ήρθε καταπάνω τους. Οι γυναίκες τσίριξαν. Ο Αχμέτ χάθηκε από την αγκαλιά της μάνας του. Αγκάλιασε το κύμα και αυτό τον κατάπιε. Η μάνα ούρλιαξε και όρμησε στο κατόπι του.
– Μάμα, πού πήγε ο φίλος μου, ο Αχμέτ;
– Στη θάλασσα, να γίνει καπετάνιος, όπως ονειρευότανε.
– Πότε θα ξαναβγεί στη βάρκα;
– Ποτέ. Τώρα θα συναντήσει τη γοργόνα και τα μεγάλα ψάρια. Κι όταν θα βρει το θαλασσινό τζίνι, τότε θα γίνει καπετάνιος. Και θα ζει εκεί στο βυθό σα βασιλιάς, παρέα με ό,τι πεθυμούσε.
– Και η μάμα του θα είναι παντα δίπλα του Μάλικα, βασίλισσα;
– Μάμα, φτάσαμε;
– Ναι.
– Πού;
– Εκεί που θέλει ο Αλλάχ.
– Και ο Αχμέτ;
– Εκεί που θέλησαν οι άνθρωποι.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άννα Σελίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι συνταξιούχος οδοντίατρος. Απόφοιτη του θεατρικού εργαστηρίου «studio Παράθλαση», επί 20 χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Υπήρξε εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα» και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Από το 1999 είναι ενεργό μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Με το όνομα «Αννούσκα» κάνει αφήγηση παραμυθιού στα παιδιά μεταναστών και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Το 2014 προσέφερε οδοντιατρικές υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Ναϊρόμπι της Κένυας.