Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ελένης Πιπερίδου – Λαφαζάνη στη Βέροια

Το βιβλίο της Βεροιώτισσας Ελένης Πιπερίδου – Λαφαζάνη «Τα πέντε δαχτυλάκια: το ημερολόγιο μιας γιαγιάς» παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Για το βιβλίο μίλησε η Νατάσα Ίτσκου, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και η Blogger κ. Σοφία Γκούση, ενώ η συγγραφέας ανέγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου της.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο όπου η συγγραφέας ξεδιπλώνει με την ιδιότητα της γιαγιάς, τις τρυφερές αναμνήσεις από τα πέντε αγγελούδια – πέντε δαχτυλάκια, που γέμισαν τη ζωή της ευτυχία.

Η συγγραφέας καταγράφει με τη μορφή ημερολογίου τις στιγμές που περνά με τις πέντε εγγονές τις, θέλοντας να φυλακίσει το χρόνο και την ανάμνηση της γλυκιάς αυτής συνύπαρξης.

Το ύφος του βιβλίου είναι απλό, ευθύ και ειλικρινές, αφού το χαρακτηρίζει η φυσικότητα, χωρίς περίπλοκες φράσεις.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η κ. Ελένη Πιπερίδου – Λαφαζάνη γεννήθηκε στη Βέροια. Είναι συνταξιούχος δασκάλα. Εισήχθη αρχικά στις σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Φιλοσοφική, Νομική και Θεολογική και αργότερα σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας με υποτροφία. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορα σχολεία του Ν. Ημαθίας. Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας και εδώ και είκοσι χρόνια, ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη λαογραφία και την παράδοση. Είναι πολυβραβευμένη σε Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιημάτων και διηγημάτων τόσο στη Νεοελληνική γλώσσα όσο και στην Ποντιακή διάλεκτο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και ζει στη Βέροια.

Έργα της ιδίας: Καλώς ήρθες χελιδόνι, Ζήσον και μη φαίνεσαι, Αγρέλαφον, Καντηλέρι

{jlex}flickr:72157675880316824{/jlex}