novart veria

proteas

tsakiridis tires

Τα βιβλία «Πετροβολώντας ανεμοθύελλες» και «Το άταχτο χελιδονάκι» παρουσίασε στην Βέροια η Νανά Παπαϊωάννου (βίντεο)

Η συγγραφέας και φιλόλογος Νανά Στ. Παπαϊωάννου, παρουσίασε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου τη νέα ποιητική της συλλογή "Πετροβολώντας ανεμοθύελλες" και το παιδικό της παραμύθι "Το άταχτο χελιδονάκι", στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Η Νεκταρία Καραλή, Προϊσταμένη Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας, παρουσίασε το βιογραφικό της συγγραφέως και το συγγραφικό της έργο. Παράλληλα απήγγειλε ποιήματα του βιβλίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αρχιτέκτων - Μηχανικός Ντανιέλα Μπουζάτο Θεοδωρίδου η οποία μίλησε για την πρώτη ποιητική συλλογή της συγγραφέως κι απήγγειλε ποιήματα του βιβλίου. “Στο βιβλίο η συγγραφέας μιλάει για έναν κόσμο που δεν ξεφεύγει από τους καθημερινούς προβληματισμούς του, αλλά οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Μιλάει για τον άνθρωπο στις διάφορες εκφάνσεις και στιγμές που βιώνει, δείχνει την δύναμη της ευαισθησίας, τον πόνο, το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, αλλά και των έρωτα που μας βασανίζει. Όταν κάποιος διαβάσει τη συλλογή ποιημάτων είναι σαν να ανοίγει ένα μπαούλο, με όμορφους ξεχασμένους πίνακες ζωγραφικής και να ανακαλύπτουμε έναν ονειρεμένο, ξεχασμένο κόσμο. Ο αναγνώστης διακρίνει τα ευγενικά αισθήματα της αγάπης και της τρυφερότητας. Το βιβλίο χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, που αφορά τη σχέση με τον Θεό, την αγάπη για την πατρίδα και τις αξίες και τα ιδανικά που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Το βιβλίο είναι ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στην ποιήτρια και στον αναγνώστη. Του δίνει την δυνατότητα να ψάξει μέσα του και να αναθεωρήσει στάση ζωής. Ο λόγος τον παρασύρει με διαλεγμένες λέξεις εκεί που θέλει. Η σχέση της συγγραφέως με τη φύση και τα βιώματα της μαρτυρούν ότι η ζωή δεν είναι εύκολη, το κάθε τι δεν είναι τυχαίο, είναι εκεί που πρέπει να είναι... ήχοι, αρώματα, οσμές, φως, απέραντη αγάπη...”, ανέφερε η κα Μπουζάτο Θεοδωρίδου.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας. Είπε λίγα λόγια για την πρώτη της ποιητική συλλογή κι έπειτα παρουσίασε το παιδικό της παραμύθι, «Το άταχτο χελιδονάκι». Όπως είπε το δούλευε χρόνια κι αφορμή στάθηκε μια χελιδονοφωλιά στο σπίτι της. Από μικρή είχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη φύση, καθώς μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Ελληνικής υπαίθρου. Ακούσματα, εικόνες και παιδικά βιώματα καταγράφηκαν στην μνήμη της. Μέσα από την παρατήρηση και την επικοινωνία με την φύση βγαίνουν κάποια διδάγματα, κατά τη γνώμη της. Η φύση λειτουργεί με κάποιους νόμους. Όπως η χελιδονοοικογένεια λειτουργεί αρμονικά, με στοργή, τρυφερότητα, υπευθυνότητα και κανόνες επικοινωνίας έτσι συμβαίνει και στην ζωή.

Λίγα λόγια για την Νανά Παπαϊωάννου

Η Νανά Στ. Παπαϊωάννου είναι φιλόλογος, λογοτέχνις και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Έχει εκδόσει έξι ποιητικές συλλογές και ένα παιδικό παραμύθι, με την παρακάτω χρονολογική σειρά:

«Αμαρυλλίδος αστροφεγγιά» το 2007, «Η καρδιά μου σου ανήκει» το 2008, «Στα ρείθρα του χρόνου» το 2009, «μνήμης Πλεύσεις» το 2011, «ριπές Μελίρρυτες» το 2013, «πετροβολώντας Ανεμοθύελλες» το 2016 και το «Άταχτο χελιδονάκι» το 2016.
Ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και άρθρα της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά, όπως το «μουσών Μέλαθρον», την «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ» και τον ημερήσιο Τύπο. Επίσης, ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε Ανθολογίες Ποίησης της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Β.Ελλάδος και του Ποιητικού Ημερολογίου των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ». Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς παραδίδει μαθήματα, ως εθελόντρια, στο σύλλογο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Έχει ένα γιο, τον Δημήτρη.

dyslexia centers

logomageia

ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

sidiropoulos

meimaridis

studio 69