Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» της Ευαγγελίας Παπανίκου στη Νάουσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» της Ευαγγελίας Παπανίκου, στον κήπο του καφέ Robin Hood, στη Νάουσα, μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο του Άγιου Νικόλα, με το Βέρμιο, τις πηγές του και τον ουρανό να καθορίζουν το αυθεντικό σκηνικό της περιοχής που τόσο ταιριάζει στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του βιβλίου.

 

Η εκδήλωση άνοιξε με τον μοναδικό Παύλο Καγκελίδη, που έκανε μια εξαίρεση για την «Ωραιοτάτη» από την ερμηνεία ποντιακών τραγουδιών, και συγκίνησε με το συγκλονιστικό παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι «Καίγομαι και σιγολιώνω», «κατά παραγγελία του ερωτευμένου πρίγκιπα του βιβλίου» όπως διευκρίνισε η συγγραφέας αργότερα.

Στη συνέχεια οι βραβευμένοι συγγραφείς Γιώργος Δάμτσιος («Μέχρι την τελευταία του ανάσα», Εκδόσεις Momentum) και Μάριος Δημητριάδης («Σκοτεινές μέρες», λογείον) ανέλυσαν το βιβλίο κι αναφέρθηκαν στα συναισθήματα που τους δημιούργησε, στην γρήγορη πλοκή και στις ανατροπές, καθώς και στο πώς τους άγγιξαν οι εικόνες της μυθολογίας και της αρχαίας Ελλάδας αλλά και στα ηθικά διλήμματα και διδάγματα που προκύπτουν από το βιβλίο.

Αποσπάσματα διάβασαν μοναδικά και εκφραστικά οι μικροί Ελένη Φειδάντση κι Αλκιβιάδης Βαν Ντερ Σπόελ.
Ο Μάριος Δημητριάδης, αποκάλυψε ακόμα ένα ταλέντο του και έντυσε μουσικά όλη την εκδήλωση με τη φωνή του και την κιθάρα του, και καθήλωσε με τα τραγούδια: «Θα μας δείξεις τον τρόπο», «Οι πιο λεπτές χορδές», «Σαν φωτοβολίδα» και το «Βαλς του Έρωτα».

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στην αγάπη της για την ελληνική μυθολογία και για το όραμά της να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, αναπτύσσοντας ταυτοχρόνως τη φαντασία τους και την κριτική τους σκέψη.

Ο Γιώργος Δάμτσιος συντόνισε την εκδήλωση και δημιούργησε μια πολύ όμορφη, ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη χαμόγελα μικρών και μεγάλων.