Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ξεκινά καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του β΄ ορόφου

vivliothiki st

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για την αποπεράτωση της ανακαίνισης (εξοπλισμός του β' ορόφου) ξεκινάει η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Σλόγκαν αυτής της καμπάνιας είναι «Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη θα δαπανήσει 360.000 ευρώ, την τελευταία δόση από το βραβείο Μπιλ Γκέιτζ, για την ολοκλήρωση των εργασιών στον 2ο όροφο και θα χρειαστεί άλλες 100.000 ευρώ για την εξοπλισμό του χώρου (με την ολοκλήρωση θα δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων). Αυτά τα 100.000 ευρώ θα αναζητήσει μέσω της καμπάνιας που ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2016. Αν δεν συγκεντρωθεί το παραπάνω ποσόν, ο β' όροφος δεν θα ανοίξει (θα ανοίξει όταν βρεθούν τα χρήματα για την αγορά του εξοπλισμού). Αν πάλι τα χρήματα που συγκεντρωθούν είναι περισσότερα, θα δημιουργηθεί ένας «κουμπαράς» που θα υποστηρίξει αναπτυξιακές δράσεις της Βιβλιοθήκης. Λεπτομέρειες για το πώς μπορεί κανείς να συμμετάσχει και να στηρίξει οικονομικά αυτή την προσπάθεια, θα βρει στην σελίδα http://support.libver.gr/ 

vivliothiki st1

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για την προβολή της καμπάνιας, ο διευθυντής Αντώνης Γκαλίτσιος υπογράμμισε ότι το 2015 τα μέλη της Βιβλιοθήκης έφτασαν τα 31.375, ότι από το 1999 οι δανεισμοί που έγιναν αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια και ότι το 2015 έγιναν 466 εργαστήρια και συμμετείχαν 9000 άτομα. Ο κ. Γκαλίτσιος ανέφερε ακόμη ότι το 2016 θα ξεκινήσει και πάλι την δράση της η Κινητή Βιβλιοθήκη, η οποία είχε σταματήσει την τελευταία τριετία λόγω έλλειψης οδηγού. «Δεν βρέθηκε ένας δήμος ή η Περιφέρεια να μας δώσει έναν οδηγό για να μην σταματήσει η λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης» σχολίασε ο πρώην διευθυντής Γιάννης Τροχόπουλος και έκανε γνωστό ότι ο οδηγός που θα καλύψει τις ανάγκες θα είναι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Η πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Φωτεινή Χαμιδιελή υπογράμμισε με την σειρά της ότι όλα αυτά τα χρόνια υλοποιήθηκαν πολλά εργαστήρια τα οποία δημιούργησαν μαγικές στιγμές στα μικρά παιδιά. «Όταν δημιουργείς μαγικές στιγμές στα παιδιά, κάποια στιγμή αυτά επιστρέφουν και τις αναζητούν» τόνισε η κ. Χαμιδιελή και εξήρε το έργο του προσωπικού λέγοντας ότι έχουν ξεπεράσει το επαγγελματικό τους αντικείμενο και κάνουν εξαιρετικά εργαστήρια.

vivliothiki st2

Την πρόοδο της Βιβλιοθήκης παρατήρησε και ο πρώην διευθυντής της και νυν μέλος της Γιάννης Τροχόπουλος τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό που δείχνει το προσωπικό. Ο κ. Τροχόπουλος στάθηκε στο πως ξεκίνησε ως σκέψη η ιδέα της καμπάνιας για οικονομική ενίσχυση ενώ αναφέρθηκε και σε δυο πρόσωπα που σημάδεψαν με το έργο τους την πορεία της Βιβλιοθήκης, στον Γιώργο Χιονίδη και στον Θανάση Παπαζώτο. «Μπορείς κανείς να βάλει στο κατάλογο και άλλα άτομα, ο κατάλογος είναι μεγάλος» σχολίασε ο κ. Τροχόπουλος.