Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Χριστίνας Ρούσσου “Ντουλμπέρα” στη Βέροια

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Χριστίνας Ρούσσου «Ντουλμπέρα» την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ., στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας (Μενδρεσέ Τζαμί).

Η πολυτάραχη διαδρομή δύο οικογενειών απ' τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι το ξημέρωμα του 21ου. Εξέχουσες παρουσίες Βλάχων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή της Κεντρικής Ευρώπης μάς ταξιδεύουν απ' τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), στη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Οικονόμου, αρχιτέκτονας-ιστορικός ερευνητής,
η Πόπη Δεμερτζίδου-Παπαγιάννη, δικηγόρος  και ο Θωμάς Λιόλιος, οικονομολόγος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η αρπίστρια Harp'Eri.

Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Χριστίνα Ρούσσου

Η Χριστίνα Ρούσσου γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1964 στη Νάουσα Ημαθίας. Τελείωσε οικονομικά σε ιδιωτική σχολή, έκανε σπουδές στο πιάνο, στη ζωγραφική και στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο ΕΑΠ. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, εκπομπές στο ραδιόφωνο και για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με τη χρυσοχοΐα επαγγελματικά. Συμμετέχει στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» στη Νάουσα και σε συλλόγους σχετικούς με την παράδοση και τους χορούς της. Ζει στη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη. Η Ντουλμπέρα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.