Μηνιαία ισοζύγια στις αγοραπωλησίες αυγών - Θωρακίζεται η ελληνική παραγωγή από παράνομες εισαγωγές

avga2

Για την προστασία των καταναλωτών και των εγχώριων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων παραγωγής αυγών, το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην καθιέρωση μηνιαίων ισοζυγίων στις αγορές και πωλήσεις αυγών.

Την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που έρχεται να αντιμετωπίσει φαινόμενα παράνομων «ελληνοποιήσεων» αυγών, ανακοίνωσε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας.

Σε καμία περίπτωση, επισήμανε ο κ. Καρασμάνης, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με καταστάσεις που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, παραπλανούν τους καταναλωτές και θέτουν υπό αμφισβήτηση τον κόπο και τον μόχθο των Ελλήνων αυγοπαραγωγών, προσθέτοντας ότι, παράνομες «ελληνοποιήσεις», καταστρατήγηση των κανόνων ποιότητας και ανεξέλεγκτες πωλήσεις, χωρίς σήμανσης και δίχως ποιοτική διαλογή, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Γι αυτό, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υιοθετούμε ένα πάγιο αίτημα του πτηνοτροφικού κλάδου και προχωράμε στην εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στον τομέα των αυγών, προκειμένου να ελέγχεται η διακίνηση και εμπορία τους και να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ποιότητα των αυγών που διατίθενται στη ελληνική αγορά.

Το εν λόγω μέτρο, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περαιτέρω τόνωση του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού τομέα, με στόχο την εξασφάλιση αυτάρκειας σε κτηνοτροφικά προϊόντα και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών για τους καταναλωτές προϊόντων.