Ημερίδα με θέμα «Ελληνική αγορά κρέατος. Οι νέες τάσεις στην παραγωγή, επεξεργασία, προώθηση, κατανάλωση» στην Βέροια

Την Τετάρτη 13 Απριλίου το απόγευμα (ώρα προσέλευσης: 17.00) θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ημαθίας (διεύθυνση: Κεντρικής 3, Βέροια) η 4η κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα του MEAT PLACE TOUR 2016.

Υλοποιείται από το περιοδικό του κλάδου MEAT PLACE και με την υποστήριξη της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας.

Το κεντρικό θέμα της είναι η Ελληνική αγορά κρέατος και οι νέες τάσεις που τη διέπουν στους τομείς της  παραγωγής, επεξεργασίας, προώθησης και κατανάλωσης.

Βασικοί ομιλητές είναι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του κρέατος και της επεξεργασίας του, κτηνίατροι, τεχνολόγοι τροφίμων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής καθώς και στελέχη επιχειρήσεων από τον τομέα του εξοπλισμού και της τεχνολογίας.

Θεματολογία

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η θεματολογία της ημερίδας μιας και εστιάζει σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες του κλάδου. Επιγραμματικά θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

• «Τι κρέας προτιμούν οι Έλληνες, από πού συνηθίζουν να το αγοράζουν και τι ζητούν από τον κρεοπώλη τους»; Έρευνα αγοράς του περιοδικού MEAT PLACE σε συνεργασία με την εταιρεία Interview* (Στοιχεία 2016) * Η Interview είναι διαπιστευμένη και έγκριτη εταιρεία ερευνών

• Οι νομοθεσίες αδειοδότησης που διέπουν τα κρεοπωλεία και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης

• Οι ισχύουσες διατάξεις για  “ζεστή γωνιά”, σήμανση προϊόντων, υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους κ.α.

• Οι απαιτήσεις για τη δημιουργία επιχείρησης MEAT & GRILL (κρεοπωλείο – ζεστή γωνιά – λιανική πώληση)

• Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για τον εξοπλισμό κρεοπωλείων & εργαστηρίων

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και για φοιτητές και σπουδαστές του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Πρόγραμμα

17:00 - 17:15 Προσέλευση

17:15 - 17:25 Άνοιγμα ημερίδας: Θεόδωρος Δημητριάδης, Managing Director o.mind creatives και εκδότης περιοδικού MEAT PLACE.

17:25 - 17:35 Χαιρετισμός κ. Νίκου Κακαφίκα, προέδρου της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»

17:35 - 17:45 Παρουσίαση της 5ης MEAT DAYS 2016: Αντώνης Μοσχονίδης, διευθυντής πωλήσεων o.mind creatives.

1ο Μέρος Έρευνα αγοράς, νομοθεσία, νέες επιχειρηματικές τάσεις

17:45 - 18:00 «Τι κρέας προτιμούν οι Έλληνες, από πού συνηθίζουν να το αγοράζουν και τι ζητούν από τον κρεοπώλη τους»; Έρευνα αγοράς του περιοδικού MEAT PLACE σε συνεργασία με την εταιρεία Interview - (Στοιχεία 2016) - Δημήτρης Βασιλειάδης, διευθύνων σύμβουλος Interview

18: 00 - 18:15 «Τα κρίσιμα νομοθετικά ζητήματα που απασχολούν τα κρεοπωλεία και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης» Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής του τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ

18:15 - 18:30 «MEAT & GRILL: Η νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τα κρεοπωλεία και τη μαζική εστίαση που κερδίζει συνεχώς έδαφος» Ποιες είναι οι απαιτήσεις για τη δημιουργία της και ποιοι οι όροι αδειοδότησης; Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος-Μικροβιολόγος, Εκπαιδευτής Επιθεωρητών ΕΦΕΤ & Συναρμόδιων Φορέων

18:30 - 18:45 «Η λειτουργία των παραδοσιακών κρεοπωλείων της Βέροιας» Κοσμάς Κουβακάς, Προϊστάμενος τμήματος Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ημαθίας

18:45 - 19:00 Διάλειμμα - coffee break

2ο Μέρος Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για τον εξοπλισμό κρεοπωλείων, εργαστηρίων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης

 19:00 - 19:10 «Nice to… “Meat” you!» Αχιλλέας Βασιλόπουλος, Account Manager, Channel Commercial Dept. Ν. Greece, Singular Logic

19:10 - 19:20 «Ο ρόλος του κρεοπωλείου στη νέα εποχή» Σωτήρης Ράγκος, Διευθυντής Πωλήσεων Λιανικής της Bizerba Hellas

19:20 - 19:30 «Odysseus ERP - Κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης κρέατος από την παραλαβή μέχρι την επεξεργασία & τη λιανική διάθεση» Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής BizTEC

19:30 - 19:40 «Συσκευασία Κρέατος:Τεχνολογία & Εφαρμογές» Ντίνος Μάτσος, Διευθυντής Πωλήσεων Multivac Hellas

19:40 - 19:50 «Πολυμηχάνημα Rational: Η επανάσταση στη ζεστή γωνιά και στη θερμική επεξεργασία τροφίμων»

19:50 - 20:00 «Πραγματικές εφαρμογές σύμπραξης στον τομέα του κρέατος» Kasalias Food Industry Consultants

20:00 - 20:30 Συμπεράσματα & Ερωτήσεις Κλείσιμο Ημερίδας 20 Meat Place Tour 4ος σταθμός Βέροια

Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.