Χρήση της προαιρετικής ένδειξη "Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών"

agelades

Aπό τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ημαθίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ' αριθμ. 412013 / 2000 ΚΥΑ , οι βοοτρόφοι της Περιφερειακή μας Ενότητας μας, να κάνουν χρήση στα σφάγια τους την προαιρετική ένδειξη ( Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών ) για το έτος 2016 , αφού πριν από τη σφαγή των βοοειδών τους , υποβάλλουν μέσα στο μήνα Ιανουάριο του 2016 δήλωση χρήσης καθώς και την έδρα του σφαγείου που θα κάνουν χρήση της ως άνω ένδειξης στις ετικέτες των σφάγιων τους .

Η προαιρετική ένδειξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βόειο και μοσχαρίσιο κρέας , το οποίο προέρχεται από βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν εκτός Ελλάδος , εισάγονται σε ηλικία 5 – 6 μηνών , όμως έχουν εκτραφεί σε ελληνικό έδαφος για διάστημα 10 ως 14 μήνες και σφάζονται στην Ελλάδα.

Η ένδειξη ( Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών ) εμφανίζεται στις βιτρίνες των κρεοπωλείων , στα σημεία λιανικής πώλησης , στις συσκευασίες κρεάτων , μαζί με τις προβλεπόμενες υποχρεωτικές ενδείξεις . Σε ότι αφορά τις ενδείξεις των ζυγιστικών μηχανών η εν λόγω προαιρετική ένδειξη αναφέρεται σε συνδυασμό με την προέλευση – καταγραφή του κρέατος .

Οι ενδιαφερόμενοι βοοτρόφοι που επιθυμούν να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο του ΥΠΑΑΤ ,( Παραγωγοί με το δικαίωμα χρήσης Ελληνική Εκτροφή άνω των 5 μηνών ) μπορούν να εφοδιαστούν τις δηλώσεις χρήσης από την ΔΑΟΚ Π.Ε. Ημαθίας και το Γραφείο Κτηνοτροφίας . Πληροφορίες Γ. Γιουβανάκης – Μ. Σαρρή στα τηλ. 2331350153 – 2331350142.