Δωρεάν εκπαίδευση - πιστοποίηση στην διαχείριση των φυτοφαρμάκων ζητά ο "Μαρίνος Αντύπας"

rantisma

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Μαρίνος Αντύπας ανακοινώθηκαν τα εξής:  "Η επιβίωση μας γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερη, αφού έτσι επιτάσσουν οι εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης & της ΕΕ, που με νέο εργαλείο την ΚΑΠ 2015-2020 στοχεύει στη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.

Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων κάτω από το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Οι παραγωγές μας στο έλεος της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας εμπόρων & μεταποιη-τών και πληρωμένες μετά από μήνες ή και χρόνια. Ο ιδρώτας μας απροστάτευτος από τις καιρικές συνθήκες & τις ζωονόσους μιας και ο ΕΛΓΑ αποβλέπει στο χαράτσωμά μας και όχι στην κάλυψή μας σε φυτική & ζωική παραγωγή.

Να υλοποιηθεί το μέτρο της εκπαίδευσης - πιστοποίησης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, αλλά δωρεάν από φορείς του υπουργείου χωρίς την καταβολή παραβόλων. Να μην πληρώσουν παράλληλα οι αγρότες νέα χαράτσια τύπου «ΚΤΕΟ» για τα ψεκαστικά μηχανήματα".