Εξαγωγές ροδάκινου σε Σουηδία και Δανία

rodakino

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι τελικές υπογραφές για την εξαγωγή ελληνικού ροδάκινου σε Σουηδία και Δανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, ο οποίος βρίσκεται στη Σουηδία, "οι προς εξαγωγή ποσότητες στις δύο αναφερόμενες χώρες, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ισοφαρίσουν αυτές που έφευγαν για τη ρωσική αγορά", ωστόσο, "στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες αγορές ώστε να μην βρεθούμε επί ξύλου... κρεμάμενοι".

Κληθείς να σχολιάσει τα θετικά "μηνύματα" από τη Μόσχα για άφιξη στην Ελλάδα, στις αρχές Απριλίου, ρωσικού κλιμακίου αξιολόγησης για ελέγχους σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά, ο κ. Γιαννακάκης διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες παραγωγοί είναι έτοιμοι για τους ελέγχους.

Εξέφρασε δε την ευχή, "να βρεθεί η λύση που απαιτείται σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών που μπήκαν στον 'πάγο' μετά το ρωσικό εμπάργκο".

πηγή: www.real.gr