Κατάληψη από τευτλοπαραγωγούς στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ

teftloparagogoi platy katalipsi

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα τευτλοπαραγωγοί, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικοί. Οι τευτλοπαραγωγοί, όπως δήλωσε  ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να λάβουν απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν.

«Για ακόμη μια φορά εξαπατηθήκαμε, αφού μας είχαν υποσχεθεί ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που έχουμε παραδώσει φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην ΕΒΖ», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλο Βαρκάκη, στο μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας «βρέθηκαν πρόσφατα υπάλληλοι εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να σφραγίσουν -μεταξύ άλλων- τις ποσότητες ζάχαρης που βρίσκονται στα σιλό» .

Ωστόσο, η διαδικασία δεν προχώρησε αφού «οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ τους έδιωξαν κακήν κακώς», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.