Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όχι στο προεκλογικό λουκέτο στην ΕΒΖ Α.Ε.»

lafazanis

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ Α.Ε) Μπιμπισίδη Βασίλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στις Κεντρικές Υπηρεσίες της ΕΒΖ Χρυσικόπουλο Θεμιστοκλή και την Γραμματέα του ίδιου Συλλόγου Παναγιώτα Στύλου. Μετά τη συνάντηση ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς, με κάλυψη και εντολή της κυβέρνησης, σπεύδει σε προεκλογική περίοδο να κατασχέσει την παραγωγή ζάχαρης από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε, πράγμα που δίνει στην τελευταία τη χαριστική βολή και την εξωθεί στο κλείσιμο, με οδυνηρές συνέπειες για την αγροτική οικονομία.

Κυβέρνηση και Τράπεζα Πειραιώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κλείνουν σε μια νύχτα την μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία της χώρας και να καταδικάζουν στον αφανισμό δεκάδες χιλιάδες αγρότες από τη Φθιώτιδα ως την Ορεστιάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την κατάσχεση – δέσμευση της παραγωγής ζάχαρης της ΕΒΖ Α.Ε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί τετελεσμένα, θα στηρίξει πλήρως τη λειτουργία της ΕΒΖ και θα επιδιώξει να διασφαλίσει την προοπτική της».