Ματαιώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ανακοίνωσε ότι, με απόφαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ματαιώνεται το προγραμματισμένο για την Κυριακή 22 Μάρτη μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ «λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την Κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού». Παράλληλα, παροτρύνει «τους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας».

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει: "Συμπληρώνονται φέτος 110 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες που τους είχαν σαν δούλους, να δουλεύουν και να τους πετάνε ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν από την πείνα. Εξεγέρθηκαν ενάντια στις κυβερνήσεις της εποχής και σε όσους τους κάνανε πλάτες.

Στις μέρες μας, η γη που με τόσους αγώνες και πολύ αίμα απέκτησαν οι πρόγονοί μας, «φεύγει» πάλι από την Κατοχή αυτών που την καλλιεργούν και περνάει ξανά στην ιδιοκτησία των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων που στήνουν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις-καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Φροντίζει για αυτό η ΚΑΠ της Ε.Ε. την οποία με συνέπεια και πολύ ζήλο εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας. Αυτή την καταστροφική πολιτική αντιπαλεύουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες με τους αγώνες μας χρόνια τώρα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο· αν, με την οργάνωση της πάλης μας, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τον αγώνα μας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε την ΚΑΠ, την καπιταλιστική οργάνωση της παραγωγής, θα σωθούμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα χαθούμε. Αυτό τον αγώνα σωτηρίας θα τον συνεχίσουμε.
Ξέρουμε ότι πολλοί μέσα στον αγροτικό κόσμο περιμένουν, έχουν την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να έρθει. Όμως εμείς που βρισκόμαστε χρόνια τώρα στους δρόμους του αγώνα τους λέμε «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας, βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση της αγωνιστικής δράσης». Τους λέμε «Καμία Επανάπαυση, Καμία Αναμονή», γιατί μπορεί η προηγούμενη, η δήθεν «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, να έφυγε, αλλά είναι πάντα εδώ η Ε.Ε., οι Τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα.

Και η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται εχθρικά απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας. Καλλιεργεί ελπίδες για λύσεις των προβλημάτων, δίνει υποσχέσεις και ταξίματα, αλλά την ΚΑΠ της Ε.Ε. δεν την απαρνιέται. Θα συνεχίσει να την υλοποιεί και «όποιον πάρει ο χάρος». Εμείς πρέπει να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση όπως και την προηγούμενη, Από τις πράξεις της απέναντι σε αυτά που χρειαζόμαστε και όχι από τα παραπλανητικά και προβοκατόρικα λόγια, όπως αυτά που ακούσαμε από τον υπουργό Βορίδη περί «κομματικών αιτημάτων», απαντώντας στο Αίτημά μας για κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ίσα-ίσα ένα μεροκάματο για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.

Ο ηρωικός αγώνας των κολίγων αποτελεί παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, και τα μηνύματα του πάντα επίκαιρα και ζωντανά.
Ταυτόχρονα, διεκδικούμε με βάση την κατάσταση στη χώρα:

• Μαζικές προσλήψεις για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας με το απαραίτητο επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό

• Να λειτουργήσουν όλα τα αγροτικά ιατρεία ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στο Νοσοκομείο

• Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με είδη απολύμανσης

• Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω χρεών λαϊκών νοικοκυριών

• Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό

• Να υπάρχει αποζημίωση, όπως πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες –κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες".