Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Γιατί η τιμή του σύσπορου βάμβακος είναι μακριά από την χρηματιστηριακή τιμή;

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Βλέποντας τις φετινές εξελίξεις στη τιμή πληρωμής του σύσπορου βάμβακος και εκφράζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό βαμβακοπαραγωγών του νομου Ημαθίας απαιτούμε απο κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως απο την ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΙΣΤΩΝ να μας απαντήσει στα επί μέρους θέματα.

Για ποιό λόγο αυτο που ανακοινώθηκε απο την Ένωση Εκκοκιστών στα ΜΜΕ στις 11/9 και απο κάθε εκκοκιστή ιδιαιτέρως στους παραγωγούς δεν εφαρμόστηκε. Τουλάχιστον ούτε ενας ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΣ αυτη την περίοδο δεν έχει εφαρμόσει δίκαιη τιμολόγηση του σύσπορου βάμβακος.
Για ποιό λογο η τιμή του σύσπορου βάμβακος είναι μακριά απο την χρηματιστηριακή τιμή κάτι το οποίο υποτίθεται ότι θα διασφαλιζόταν από πλευράς του ΥΠΠΑΤ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Τη μή τήρηση όσων ανακοινώθηκαν στις 11/9 και είχαν να κάνουν με την διαβάθμιση της αξίας του βάμβακος.
Την ανικανότητα του ΥΠΠΑΤ να διασφαλίσει δίκαιη τιμή.
Την απουσία ελέγχου από πλευράς της πολιτείας(επιτροπής ανταγωνισμού).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όλων αυτών των ενεργειών απο πλευράς εκκοκιστών και ΥΠΠΑΤ ήταν η “ΚΛΟΠΗ” ενός άριστου προιόντος, πράξη η οποία οδηγεί τους βαμβακοπαραγωγούς στην οικονομική εξαθλίωση και σηματοδοτεί στην αρχή της σταδιακής εξαφάνισης της καλλιέργειας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΥΠΠΑΤ και τον Κύριο υπουργό να παρέμβει σε αυτή την ΚΛΟΠΗ και του συνάδελφους βαμβακοπαραγωγούς να βρίσκονται σε συνέχη επραγρύπνηση των εξελίξεων".