Εικοσιπέντε Κύπριοι αγρότες στην Ημαθία στα πλαίσια επιμορφωτικού προγράμματος (φωτογραφίες)

Εικοσιπέντε Κύπριοι αγρότες θα βρίσκονται για μια εβδομάδα στο νομό Ημαθίας στα πλαίσια επιμορφωτικού προγράμματος γύρω από τις εξελίξεις που αφρούν σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα θα επισκεφθούν και θα έχουν μια βιωματική προσέγγιση, τον κάμπο της Αλεξάνδρειας και θα ενημερωθούν για τα σπαρτά που καλλιεργούνται εκεί (από σιτηρά, δημητριακά, τεύτλα, βαμβάκι, κτηνοτροφικά φυτά), τον κάμπο της Βέροιας όπου κυρίαρχο προϊόν είναι το ροδάκινο, αλλά και το ακτινίδιο, το δαμάσκηνο, το αχλάδι, το βερίκοκο και τις πλαγιές του Βερμίου με τις ορεινές ροδακινιές της Νάουσας, τα εκπληκτικά μήλα και κεράσια, τις εκλεκτές εκτάσεις του ξινόμαυρου κυρίως σταφυλιού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Παναγροτική Ένωση Κύπρου, την αρχαιότερη οργάνωση Κυπρίων αγροτών ενώ φορέας υποδοχής στην Ημαθία είναι τα Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών Βέροιας - Νάουσας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγρός.

Τους Κύπριους αγρότες υποδέχθηκαν την Δευτέρα στην Ελιά οι υπεύθυνοι των Κέντρων Υποστήριξης Αγροτών Βέροιας - Νάουσας Θοδωρής Παπακωνσταντίνου και Νατάσσα Θεοδωράκη. 

Το καλωσόρισμα έγινε στην Ελιά σε εκδήλωση που παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκη Καρατζιούλα, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Ηλίας Τσιφλίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας Γιώργος Τσιλογιάννης.

View this gallery on Flickr