Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ

Ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων αμπελουργών και των οινοποιητικών συνεταιρισμών έθεσαν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (21/8/2019) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στον κ. Βορίδη ένα αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με επεξεργασμένα στατιστικά στοιχεία του αμπελοοινικού τομέα για τη χρονική περίοδο 2018 – 2019, ενώ παράλληλα ανέλυσαν και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πλευρά του ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ για τις προτεραιότητες της ηγεσίας του Υπουργείου σε ζητήματα όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις (που επίσης απασχολούν σε μέγιστο βαθμό τους οινοπαραγωγούς), η εξυγίανση των συνεταιρισμών προς όφελος των παραγωγών, μέσω του νέου σχετικού νόμου αλλά και η βαρύτητα που δίνει για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα εξετάσει άμεσα το ισχύον καθεστώς των αδειών φύτευσης αλλά και το ζήτημα της ταυτοποίησης των ελληνικών ποικιλιών στη βάση της κλωνικής επιλογής αμπέλου.