Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ

agrotis

Η Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τις διευθύνσεις του ΕΛΓΑ στα νέα του γραφεία καθώς και στα γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στη Βέροια.

Στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, από τους οποίους ενημερώθηκαν για την πορεία των εκτιμήσεων-πορισμάτων για τις ζημιές του 2013 & του 2014, ζητήθηκε να μεταφέρουν στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την δικαιολογημένη αγανάκτηση των αγροτών της Νάουσας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αποζημιώσεων πολλούς μήνες μετά τις ζημιές, που υπέστησαν - κύρια - από χαλαζοπτώσεις.

Οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ ενημέρωσαν για την πληρωμή ελάχιστων από τις ενστάσεις του 2013 πριν από τις γιορτές, στις οποίες θα οδηγηθούν οι φρουτοπαραγωγοί χωρίς εισοδήματα, λόγω και των απαράδεκτων τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους και του εμπάργκο της Ρωσίας.
Για τον κύριο όγκο των δηλώσεων ζημιάς του 2014 παρέπεμψαν σε ανακοινώσεις στα τέλη Γενάρη του 2015 !

Από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. υπήρξε η ενημέρωση για πληρωμή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του 2013 στις Ομάδες Παραγωγών, όπου μπορούν να αποταθούν οι παραγωγοί για να πληρωθούν.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες της Νάουσας, όπως και όλης της χώρας, βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, τις απλήρωτες για μήνες και σε πολλές περιπτώσεις για χρόνια παραγωγές, τις πολύμηνες καθυστερήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τι φυσικές καταστροφές, το εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα σαν αντίμετρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα απανωτά χαράτσια στα σπίτια και τα χωράφια, τα αυξημένα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, κ.ά. Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα .

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφερει: "Ο Αγροτ.Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα αντίδρασης, να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, συντονισμένα με τους συναδέλφους μας όλης της χώρας, γιατί συντονισμένη είναι και η καταιγίδα αντιαγροτικών μέτρων, που βιώνουμε εμείς & οι οικογένειές μας.

Να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες & τα μπλόκα του περασμένου χειμώνα για τα προβλήματα επιβίωσης, που δεν βρήκαν όμως απαντήσεις από την Πολιτεία".